Sport

NEC vastgelegd op de gevoelige plaat: 'Bartje is de meest ijdele'

Er is altijd ruimte voor voetbalhumor
Er is altijd ruimte voor voetbalhumor © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De elftalfoto tijdens de voorbereiding maken is zinloos, die kan zo de prullenbak weer in. Daarom organiseren de betaald voetbalclubs na de transferwindow nog een tweede fotosessie, nu wel met de echte selectie.
Zo ook bij NEC. Trainer Rogier Meijer vindt dat niet meer dan logisch. "Tegenwoordig doen we dat standaard twee keer. Nog een keer dus aan het einde van de transferwindow. Nu zal er voorlopig niet veel veranderen tot eind december. En er is altijd wel wat ruimte voor voetbalhumor."
'Bart van Rooij is wel een beetje ijdel'
Persvoorlichter Nick van der Cammen heeft het er maar druk mee. "Nee, Nils jij moet daar staan. Bart, jij daar bij Souffian. En doe je shirt even wat naar beneden, Ella. Everybody smile now."

IJdele Bart

Voor Ibi Cissoko is het de eerste keer dat hij mag poseren met de A-selectie. "Ja, het is mooi dat ik erbij zit. Echt leuk. De meest ijdele? Ik denk Bart van Rooij. Ja, Bartje zeker."

GIF-jes van NEC

Het blijft niet alleen bij een teamfoto. Er zijn ook individuele portretten en er worden zelfs GIF-jes gemaakt van alle spelers. "Filmpjes voor de social media horen er tegenwoordig ook bij. We poseren zowel in het thuis-als het uitshirt. Het is ook belangrijk voor de merchandising en de sponsoren", vertelt de trainer.
Het uiteindelijke resultaat
Het uiteindelijke resultaat © Omroep Gelderland