Sport

Tot aan je knieën in de modder: pittige eerste editie Zevenheuvelen Trail

De klim naar de Duivelsberg
De klim naar de Duivelsberg © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het was een pittige eerste editie, maar de lopers genoten volop van de Zevenheuvelen Trail in de bossen van Nijmegen en Berg en Dal.
De keuze bestond uit afstanden van 7, 14 of 28 kilometers en de echte bikkels konden zelfs een heuse marathon lopen. De zware regenval maakte het extra heftig. "De echte trailers vinden dit geweldig. Je ziet alleen maar blije bekkies.", weet directeur Alexander Vandevelde van de Zevenheuvelenloop.
"Fantastisch dat we dit zo kunnen doen. Het bos ligt er prachtig bij. Ik hoor heel veel mensen zeggen dat ze dit nog niet eerder hebben meegemaakt in Nederland. Zo steil en zoveel hoogtemeters. Met die regen erbij moesten ze soms tot aan de knieën door het water. Er ontstonden spontaan beekjes", gaat hij verder.
Kijk hier naar beelden van de Zevenheuvelen Trail die zaterdag werd gelopen:
Het is flink afzien
Het evenement is in combinatie met de Zevenheuvelen Hike van zondag voor herhaling vatbaar. "Ja, vijfduizend inschrijvingen. Dat heeft ons wel verrast, het is echt aangeslagen. Ondanks het slechte weer zijn er veel mensen komen opdagen."

Modder en plassen stampen

Het parcours kende ook twee speciaal aangelegde bruggen, over het spoor en over de Nijmeegse Baan. De lopers genoten ook, zoals Sanne Vinks, tweede bij de vrouwen op de 28 kilometer. "Het was een echte herfsttrail. Alleen maar regen, modder en plassen stampen. Perfecte trail zo, heerlijk. Het is echt een gaaf parcours met een paar goede klimmetjes erin. Ik doe mee, omdat ik trails echt leuk vind. Toen het eerste bericht van de Zevenheuvelen Trail eruit ging, dacht ik: die moet ik ook hebben. Ik had alleen niet verwacht dat het weer zo heftig zou zijn."
De speciale brug over het spoor
De speciale brug over het spoor © Omroep Gelderland