Sport

Supporters en trainer blij met overnamenieuws: 'Al is het een beetje laat'

De fans zijn blij met het nieuwste overnamenieuws.
De fans zijn blij met het nieuwste overnamenieuws. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De overname van Vitesse lijkt nu echt dichterbij te komen. De directie liet vrijdag weten de nieuwe eigenaar hopelijk in de eerste week van september te willen presenteren. Daarnaast werd duidelijk dat de club al wat geld heeft om nieuwe spelers te halen. En dat zorgt voor opluchting, zowel bij de fans als bij trainer Thomas Letsch.
"Dit is heel fijn om te horen. We waren al een tijdje aan het wachten op goed nieuws", vertelt een supporter langs het trainingsveld op Papendal vrijdagmorgen. "Natuurlijk was het fijner geweest om eerder wat te horen, dan had je wat meer duidelijkheid gehad over de mogelijkheden voor dit seizoen. Maar ja, je blijft je club supporten hè. Laten we hopen dat alles uitkomt en dat we de resultaten snel omdraaien. De start van het seizoen was minder, maar het seizoen is nog lang. Er zijn nog genoeg kansen."
Ook een jongere fan hoopt dat vurig. "Ik hoop dat het weer goed gaat komen met de nieuwe eigenaar en dat ze weer een beetje stijgen. Ze staan nu onderaan en dat is jammer. Ik hoop dat het morgen tegen RKC alweer beter wordt en dat Manhoef gaat scoren."
Deze jonge fan hoopt dat het goed gaat komen met Vitesse.
Deze jonge fan hoopt dat het goed gaat komen met Vitesse. © Omroep Gelderland

'Beste spelers zijn al weg'

Doordat de eigenaar ook al wat geld beschikbaar stelt, kan Vitesse ook nog de transfermarkt op om versterkingen te halen. En die zijn dus nodig, gezien de stand van de huidige selectie. "Maar de transfermarkt is nog vijf dagen open voor 31 augustus", zegt de supporter. "Ik denk dus dat het lastig wordt. De beste spelers zijn al weg. Maar je weet het niet, we blijven hoop houden en wie weet komt het goed. We hebben de onderkant nu wel bereikt en dan is er nog maar één weg hè, die naar boven. Het komt vanzelf goed."
Ook trainer Thomas Letsch houdt hoop, vertelt hij vrijdag. "Het is goed nieuws dat er nu geld beschikbaar is. Hoewel het wat laat is, is het fijn dat we nu wat kunnen doen, want concurrentie in het team hebben we echt heel hard nodig. De markt is alleen niet hetzelfde als die van twee maanden geleden. We moeten dus echt goede keuzes gaan maken."
Thomas Letsch en Benjamin Schmedes.
Thomas Letsch en Benjamin Schmedes. © Omroep Gelderland
Of vijf dagen genoeg is om die versterkingen te vinden? "Dat moet je aan Benjamin Schmedes vragen (technisch directeur, red.)" De trainer heeft in ieder geval wel een wensenlijstje. "Een centrale verdediger en een spits. En een creatieve speler. Minimaal moeten er twee spelers bijkomen, maar het liefst meer", besluit de trainer.