Sport

Vitesse wil eigenaar eerste week september presenteren

Directeur Pascal van Wijk.
Directeur Pascal van Wijk. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse wil de nieuwe eigenaar in de eerste week van september presenteren. Dat zegt directeur Pascal van Wijk. "We zijn nu dicht bij de afronding en kunnen nadrukkelijk vertrouwen uitspreken in de toekomst van Vitesse."
Vitesse wilde lange tijd niet veel kwijt over de overname, omdat er afspraken met de koper zijn gemaakt over een geheimhoudingsplicht. Maar inmiddels is duidelijk dat er een 'akkoord is over alle contractuele voorwaarden', zegt de directeur. "We vinden het belangrijk om richting het belangrijke thuisduel met RKC en de naderende transferdeadline een nieuwe update te geven. Dit om zowel intern als extern duidelijker te maken waar we nu staan."
Van Wijk verwacht in de eerste week van september nog iets concreter naar buiten te kunnen treden. "Waarna het totaalpakket van documenten ter goedkeuring kan worden aangeboden aan de licentiecommissie van de KNVB."
Wie de nieuwe eigenaar is, is nog niet duidelijk. Het wordt in ieder geval niet de aan de Arnhemse club gelinkte Amerikaan John Textor.

Transfers

Vitesse kan al wel aan de slag op de transfermarkt, zegt Van Wijk. En dat is ook nodig, want de huidige selectie heeft te weinig kwaliteit. Gister trok Vitesse nog wel de gehuurde Pool Kacper Kozlowski aan.
"Technisch directeur Benjamin Schmedes is met zijn team druk bezig om onze selectie verder te versterken, ook al met de financiële steun van de beoogde toekomstige grootaandeelhouder. Gezien de beperkte tijd gaan we in deze fase met name over tot huur van spelers. In de resterende dagen gaan we er in ieder geval alles aan doen om de kansen in de huidige markt te benutten."