Sport

NEC-spelers zijn niet handig met een hamer: 'Wij bouwen liever aan de club'

Sereno aan het bouwen met NEC-speler Nils Rossen.
Sereno aan het bouwen met NEC-speler Nils Rossen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In diverse Nijmeegse wijken worden deze week bouwdorpen gehouden. En deze dinsdag werden de kinderen verrast door een bezoekje van de spelers van NEC.
Souffian El Karouani meldde zich in het bouwdorp in het Waterkwartier. "Leuk dat dit wordt georganiseerd voor de kinderen. Er hangt een goeie vibe."
Kijk hoe het er in het Waterkwartier aan toeging:
NEC-spelers bezoeken bouwdorp Waterkwartier
De linksback bouwde in zijn jeugd ook wel eens. "Zo'n bouwdorp hadden we niet in mijn jeugd. Maar ik bouwde meer hutten in het bos. Al was ik vooral met voetbal bezig, op het pleintje. We bouwen nu met z'n allen aan NEC."
De jonge bouwer Sereno geniet van deze week. "We hebben al veel gebouwd. Lekker spijkers erin slaan, pallets tillen. Ik vind het leuk dat de spelers van NEC er zijn. Ik heb een goed gevoel over dit seizoen. Ik denk dat ze Europees voetbal kunnen halen. En ze eindigen sowieso boven Vitesse."
NEC-talent Ibi Cissoko was ook geen bouwer. "Nee, ik was altijd op het veldje. Maar leuk voor de kinderen die hier wel van houden. Ik vind het mooi dat ze zo blij zijn, dat maakt mij ook blij."