Sport

Letsch houdt geloof in Vitesse: 'Anders zou ik nu degradatie aanvragen'

Thomas Letsch houdt vertrouwen.
Thomas Letsch houdt vertrouwen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse-trainer Thomas Letsch houdt volop geloof in een beter Vitesse dan hij vandaag gezien heeft. Zo zegt hij behoorlijk teleurgesteld na de 0-4 nederlaag in eigen stadion tegen Heerenveen. "Ik weet zeker dat deze ploeg beter kan, anders kunnen we beter de KNVB meteen om degradatie vragen."
"Ik voel me slecht", zegt de coach na afloop. "We hebben 4-0 verloren en nog terecht ook. We hebben al twaalf tegentreffers en ik ben verantwoordelijk", vertelt de Duitse trainer, die na afloop wel netjes de pers te woord staat. "Natuurlijk, ik sta hier graag als het goed gaat. Maar nu moet ik er ook staan. Ik moet juist mezelf afvragen of ik alles goed heb gedaan. Het kan zo echt niet verder."
Iedereen moet in de spiegel kijken om hier uit te komen
Maar hoe moet het dan anders? Dat is de grote vraag waar de trainer zelf ook geen antwoord op heeft. "Daar kan ik nu nog geen antwoord op geven. Iedereen moet in de spiegel kijken om hier uit te komen. We kennen het probleem bij de club rondom de overname en we kennen de problemen in de selectie, maar deze selectie is veel beter dan ze nu laten zien. Dus dat geeft genoeg stof tot nadenken."

'Het kan beter'

De vraag rijst dan ook al meteen of het wel anders kan bij Vitesse. "Ja, natuurlijk kan het anders", zegt Letsch. "Wanneer ik er overtuigd van was dat het niet beter kan, schreef ik de KNVB meteen met de vraag om degradatie. Maar het kan beter. Hoe? Dat moeten we uitvogelen."
En dat gebeurt met Letsch als trainer, als het aan hem ligt. "Als ik had gedacht dat ik het niet zou kunnen, zou ik hier niet meer moeten staan praten met je. Maar in het leven gaat het soms goed en soms slecht. Het gaat nu heel slecht. Daar moeten we uitkomen, maar dat kan alleen samen."

Geen vreugde

Dus begint het werk van de Duitse trainer maandag weer opnieuw op het trainingsveld. Al zal daar weinig vreugde bij zijn. "Het is nu voor iedereen zwaar. Het is de zwaarste periode sinds ik bij Vitesse ben. Maar hoewel ik nu niet met plezier kan werken, moeten we naar voren kijken. We kunnen de toekomst wel veranderen. Hopelijk krijg ik later deze week weer meer vreugde."