Sport

Voetbalkunstenares Jasmijn (24) pakt zilver op WK

Jasmijn (24) in actie tijdens de SuperBall in Praag.
Jasmijn (24) in actie tijdens de SuperBall in Praag. © Instragram @lotarfreestyle
APELDOORN - Jasmijn Janssen heeft in Praag de tweede plek veroverd op de SuperBall, een open wereldkampioenschap voor freestyle voetballers. "Vorig jaar werd ik vierde en dus was mijn doel om dat te evenaren. Ik ben ontzettend blij", zegt Janssen.
De 24-jarige Jasmijn is sinds gisteren weer terug in Apeldoorn. Op het WK zijn deelnemers uit heel de wereld en het toernooi wordt elk jaar in Praag gehouden. "Ik ben drie keer vierde geworden en nu dus tweede. Dat is geweldig!"
Bekijk hier de voetbalkunsten van Jasmijn.
Voetbalkunstenares Jasmijn zet haar beste beentje voor

Van workshop naar zilver

De Apeldoornse begon acht jaar geleden met freestyle voetbal. Ze deed mee met een workshop en van het een kwam het andere. "Mijn doel is om ongeveer twaalf tot vijftien uur per week te trainen en soms wat meer", gaat Janssen verder. "Ik probeer vier of vijf dagen per week te trainen en in aanloop naar het WK werd het alleen maar meer."
Jasmijn (24) in Praag.
Jasmijn (24) in Praag. © Instagram @lotarfreestyle
"Trainen is leuk, want het voelt niet als trainen. Meer als spelen met de bal. De tweede plek geeft mij enorm veel motivatie om nieuwe dingen te leren. Ik ben echt nog niet klaar. Je bent nooit uitgeleerd, want je ziet altijd nieuwe trucs."
Ik voelde mij beter dan ooit
De voetbalkunstenares had als doel om op een wereldkampioenschap het podium te halen. "Ik had enorm veel getraind en voelde mij beter dan vorig jaar. Mijn doel is nu dan ook bereikt. Ik hoop zo lang mogelijk te kunnen genieten en dat ik nog vaak mee kan doen met de kampioenschappen."