Sport

Dion (25) bereikt de top van de gamingwereld

Esporter Dion 'FASHR' Derksen maakt een toptransfer
Esporter Dion 'FASHR' Derksen maakt een toptransfer © REGIO8 (archief)
DOETINCHEM - Esporter Dion Derksen uit Doetinchem speelt voortaan de game Counter-Strike voor een van de grootste teams ter wereld. De Achterhoeker is voor meerdere jaren vastgelegd door Fnatic, volgens hem het ‘Real Madrid van de gamingwereld’.
“Ik voel me vereerd om de iconische zwarte en oranje kleuren te dragen”, laat Derksen weten over zijn overstap. “Ik ben ervan overtuigd dat we samen met mijn nieuwe teamgenoten geweldige dingen kunnen bereiken. We streven ernaar om met dit team een nieuwe, duurzame dynastie op te bouwen.”
Derksen, in de gamewereld beter bekend als FASHR, behoort tot de internationale top van het schietspel Counter-Strike: Global Offensive. Met zijn vorige teams, waaronder het Deense ECSTATIC, won hij al meerdere nationale en internationale prijzen.

Droom komt uit

Voor de 25-jarige Achterhoeker komt met de stap naar Fnatic, dat anderhalf miljoen volgers heeft op Twitter, een droom uit. Eerder liet Derksen in een special van REGIO8 al weten graag over te willen stappen naar een van de grotere teams.
Derksen wordt onderdeel van een ploeg met vijf leden. Volgende week komen ze voor het eerst samen in actie als ze zich proberen te kwalificeren voor de Major, waarbij het prijzengeld meer dan een miljoen dollar bedraagt.