Sport

Broertjes Van Beukering zijn samen trainer: 'Ik ben de oudste, dus de baas'

De Beukies bij MASCV
De Beukies bij MASCV © Omroep Gelderland
ARNHEM - Ze waren even uit elkaar als trainer, maar Jhon en Dennis van Beukering zitten komend seizoen samen op de bank bij MASV. Bij de hoogst spelende amateurclub van Arnhem voelt het duo zich helemaal thuis.
Ze zijn de voorbereiding op tijd begonnen. "Er is nog wel wat werk te doen", zegt Jhon van Beukering. "We hebben een ruime selectie en er staan nu 23 man op het veld, want we hebben het even aangevuld met wat jeugdspelers."
Beelden vanaf het trainingsveld van MASV:
Jhon en Dennis van Beukering zijn weer samen trainer
"Het is gezellig om met mijn broer te werken. We weten ook wat we van elkaar kunnen verwachten. We hebben altijd goed samengewerkt, dat verwacht ik nu ook weer."

Volksclub

Dennis gelooft in de plannen van MASV. "Ze hebben ambities en wilden ons als koppeltje hierheen halen. We gaan dat proberen waar te maken. Voor ons gevoel is hier veel mogelijk. Zeker gezien de spelers die deze kant op zijn gekomen. Jonge talentvolle voetballers en jongens van buitenaf. We hebben een mooie mix staan en denken er wel wat van te kunnen kneden."
"Dit is een volksclub", vult Jhon aan. "Hier telt de derde helft ook. Maar ze zijn de laatste jaren wel een paar keer kampioen geworden, dus ze hebben ook ambitie. Wij kenden veel spelers uit de regio, zeker de jonge talenten bij de amateurs. Maar ook spelers die in het betaald voetbal zijn afgevallen, kunnen zich hier weer in de kijker spelen."

Wie is de baas?

Er is niet één hoofdtrainer. "Nee, we werken op basis van gelijkwaardigheid. Maar ik ben de oudste, dus ik ben altijd de baas", lacht Dennis. "Dat is altijd al geweest", reageert Jhon. "Ik maak het hem altijd wel moeilijk op zondag. Soms zijn we het een kwartier voor de aftrap nog niet eens over de opstelling."
Dat erkent Dennis ook. "Ik hoef ook geen jaknikkers naast mij. We hebben dezelfde voetbalvisie. Maar het loopt soms fel op en dan kijken we elkaar even niet aan. En dan moeten we op zondag toch weer naast elkaar zitten."
Jhon van Beukering moest er niet lang over nadenken. "Toen Dennis vroeg of ik mee wilde naar deze club, heb ik het zonder meer gedaan. Het laatste jaar was ik heel druk, zeven dagen per week bezig met voetbal. Als het niet met Dennis was, had ik het niet gedaan."

Vitesse

Aan de overkant van de weg bij MASV ligt GelreDome, waar Vitesse speelt. Daar hebben de broers ook een verleden. "Ik als trainer en Jhon als speler, dus we hebben binding met de club. Wat er de laatste jaren gebeurt, is niet wat iedere Vitesse-fan wil."
Jhon heeft ook gemengde gevoelens. "Ik heb een haat-liefdeverhouding. Laat ze maar een keer bellen, dat we daar trainer kunnen worden. Dan kunnen we onze mentaliteit erin brengen. Echt tot het gaatje gaan, dat mis je nu wel bij Vitesse."

Zie ook: