Sport

Lekker nuilen over NEC: 'Het wordt heulemaal neks'

Jan en Alfred, twee van de nuilers.
Jan en Alfred, twee van de nuilers. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Niemand mag iets negatiefs zeggen over hun club. Maar zelf zijn ze heel kritisch op NEC. De 'nuilers' spreken zich uit over het nieuwe seizoen.
Ze kijken vaak naar de trainingen van NEC, maar iedere vrijdag vanaf 10.30 uur bespreekt een tiental heren van een zekere leeftijd de gang van zaken rond de club in het restaurant van het Goffertstadion. Maar ook andere onderwerpen komen aan de orde. De hele wereldproblematiek wordt opgelost en er wordt vooral veel gelachen. En genuild.
"Ja, wat valt er te nuilen", vraagt Jan zich af. "We moeten eerst afwachten tot het 31 augustus wordt. Er moeten nog wat spelers bijkomen." Gerard heeft wel een onderwerp. "Ja, dat nieuws over Jasper Cillessen, dat die presentatie is uitgesteld. Daar schrok ik van. Want ik wil wel dat die jongen hierheen komt. Want die andere keeper vind ik niet zo geweldig, vooral in de korte hoek niet. Jasper weet wat er hier leeft, mooi dat hij terug wil komen."

Degradatie

Maar dan komt het echte genuil van zijn buurman Sjaak. "Ik vind het raar dat de keeper wordt vervangen, want ik heb liever een spits. Er moeten er echt drie bij komen."
Jopie ziet het ook niet zitten. "Ik geef er heulemaal neks voor. We komen drie spelers tekort. Als je hiermee het veld ingaat, voorzie ik degradatie. Echt, er moet een spits bij en een buitenspeler. Wie moet het anders doen? Tannane kan het alleen ook niet."

Eerste acht

Ronnie raakt geïrriteerd, hij vindt het te negatief. "Nee, daar hou ik niet van. Je hebt echt wel goeie spelers. Ze eindigen bij de eerste acht. Nog een spits erbij en dan komt het allemaal goed."
Maar dan komt Jo aan het woord. "Nee, dit wordt geen goed jaar. Hartstikke goed dat Jasper terugkomt, maar die is er vooral omdat hij hier veel ballen te verwerken krijgt. Dan kan hij zich waarmaken voor het Nederlands elftal."

'Die spits is niks'

"We hebben Tavsan, maar die schijnt weg te gaan. Tannane is fantastisch en Marquez, die verdediger is ook nog een goeie. Maar de rest kan het tempo niet aan. Die spits Marques is niks, die heeft de stokken uit de rug moeten halen. Wij moeten een spits hebben. We hebben niks. Het spijt me."
Wim komt met wat tegengas. "Mijn buurman is niet zo positief, maar die heeft zijn pillen niet op. Cillessen terug vind ik ook en Tannane is ook een versterking. Als er nog minimaal twee bijkomen, dan wordt het nog wel wat."
De nuilers bespreken de gang van zaken bij NEC
De nuilers bespreken de gang van zaken bij NEC © Omroep Gelderland
Alfred krijgt het laatste woord. "Het ligt eraan wat er nog bij gaat komen. Zo wordt het helemaal niks. We hebben geen scorende spits. Die er nu staat, kan niet eens voetballen. Die hebben ze voor drie jaar aangenomen, kun je het je voorstellen?"

Gebarentaal

Technisch directeur Ted van Leeuwen komt langs. "Hé, grote vriend", roepen ze naar hem. "Kom je erbij zitten?", vraagt Alfred. Van Leeuwen weet niet hoe snel hij zich uit de voeten moet maken.
"Die Ted is niet kwaad", lacht Alfred. "Alleen praat hij met gebarentaal. Als je aan hem vraagt hoe het is, steekt hij drie vingers op. Daar moeten we dan maar uit opmaken dat er nog drie spelers bijkomen."