Sport

Cillessen mag niet meedoen tegen FC Twente, NEC stelt presentatie uit

Jasper Cillessen in zijn jonge jaren bij NEC.
Jasper Cillessen in zijn jonge jaren bij NEC. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Jasper Cillessen zou donderdag al worden gepresenteerd bij NEC en toen werd het vrijdag. Maar het gaat weer niet door.
De 33-jarige doelman is al in De Goffert en trainde zelfs al mee, maar is nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd van zondag thuis tegen FC Twente. Dan hadden alle formaliteiten voor 12.00 uur rond moeten zijn bij de KNVB.
Bij NEC zwijgt iedereen voorlopig over de reden waarom de deal nog niet rond is. Naar verluidt doet zijn oude club Valencia moeilijk. Er moet financieel nog een en ander worden afgehandeld. Valencia wil mogelijk extra geld en heeft de druk op NEC opgevoerd, omdat de Nijmegenaren Cillessen zo snel mogelijk wilden presenteren en inzetten.
Trainer Rogier Meijer betreurt de situatie. "Vooral voor Jasper zelf. Hij is er vandaag voor het eerst bij, maar het is niet gelukt om hem in te schrijven. Maar mooi dat terugkomt naar deze club, terwijl hij op zo'n hoog niveau heeft gespeeld."
De Australische doelman Danny Vukovic verlaat NEC. Zijn contract is in onderling overleg ontbonden. Vukovic wil speeltijd om zijn kansen op het WK in stand te houden.