Sport

Overname Vitesse is eindelijk in zicht, zegt algemeen directeur

Supporters van Vitesse in GelreDome
Supporters van Vitesse in GelreDome © ANP
ARNHEM - De overname van Vitesse komt eraan. Dat meldt algemeen directeur Pascal van Wijk op de website van de Arnhemse eredivisieclub. "We kunnen helaas nog niet alle vraagtekens wegnemen. Het belangrijkste op dit moment is dat de club met een overnamepartij nagenoeg akkoord is over een definitief koopcontract."
“Na veel positieve gesprekken komen we steeds dichterbij", aldus Van Wijk. "We hopen de overeenkomst zo snel mogelijk te kunnen afronden, zodat de licentiecommissie van de KNVB om goedkeuring kan worden gevraagd."
Totdat deze stap gezet wordt, houdt de algemeen directeur de naam en achtergrond van de overnamekandidaat geheim.
Supporters zijn onrustig en Van Wijk toont daar begrip voor. Maar hij vraagt zelf ook om begrip: “Net als onze achterban zouden wij nog liever vandaag dan morgen de overdracht geregeld willen hebben. Een proces van onderhandelen en het voldoen aan tal van met name juridische voorwaarden laat zich echter niet dwingen."

'Uiterst zorgvuldig proces'

De algemeen directeur van de Arnhemse club oppert dat het "uiterst zorgvuldige overnameproces erbij gebaat is dat dit in alle rust en achter de schermen plaatsvindt. Gebeurt dat niet, dan kan dat zeer nadelige gevolgen hebben".
"Voor veel mensen zal de huidige situatie voelen alsof we één van de belangrijkste wedstrijden in de clubhistorie spelen, maar dat de tussenstand daarvan niet bekend is”, besluit hij. “Dat snappen wij als geen ander. Wij wilden daarom voor de start van het seizoen weer een update geven, zoals we dat ook deden voor de eerste training.”