Sport

Dit café leeft mee met de 'Hurricane of Heukelum'

Fans van Fabio Jakobsen in het café
Fans van Fabio Jakobsen in het café © Omroep Gelderland
HEUKELUM - Sprinter Fabio Jakobsen uit Heukelum heeft ook de laatste bergetappe in de Tour de France overleefd. Hij kwam op ruim 36 minuten na ritwinnaar en geletruidrager Jonas Vingegaard over de streep. Hij finishte als drie-na-laatste, binnen de tijdslimiet.
In café De Zwaan in zijn dorp leeft iedereen met hem mee. "Heel Heukelum is trots op Fabio", zegt Rick van der Meijden, neef van Jakobsen. Hij zit aan de bar, in een tenue van de renner, vol spanning de etappe van vandaag te kijken.
"Hij gaat het zeker redden weer vandaag. Wij hebben veel vertrouwen in Fabio en steunen hem altijd!", zegt Richard Bouwman. Jakobsen was woensdag met een marge van slechts 15 seconden vóór het verstrijken van de tijdslimiet volledig uitgeput over de finish gekomen.
Kijk hoe de bezoekers van het café meeleven met hun held:
'Hurrican of Heukelum' op tijd binnen; café leeft mee!
'The Hurricane of Heukelum' zei voor de start van de laatste bergetappe dat hij alles zou geven om op tijd binnen te komen. De 25-jarige Jakobsen krijgt in de etappe van vrijdag en in de afsluitende rit op zondag in Parijs mogelijk nog twee keer de kans om te sprinten voor de zege.
Cafébaas Arjan van der Drift van De Zwaan is blij dat Fabio nog in de Tour de France actief is. "Dat wordt weer een gezellig weekend in het café."