Sport

Anouk Vetter pakt zilver op WK, tranen na de finish

Anouk Vetter met haar medailles op het NK Indoor in februari.
Anouk Vetter met haar medailles op het NK Indoor in februari. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Anouk Vetter heeft op de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene zilver veroverd op de zevenkamp. De 29-jarige Arnhemse atlete verloor de strijd om de wereldtitel van niemand minder dan de Belgische olympisch kampioene Nafissatou Thiam.
Vetter dacht na zes onderdelen even aan het goud op de zevenkamp. De Arnhemse atlete stond als leider aan de start van de afsluitende 800 meter. Ze wist dat de titel voor haar zou zijn als haar grote rivale Thiam minder dan 1,5 seconde sneller zou lopen.
"Ik heb zeker wel even gedacht dat het mogelijk was. Maar ik liet die gedachte snel los. Ik heb de pech dat de 800 meter mijn slechtste onderdeel is", zei de Arnhemse meerkampster na het behalen van het zilver.

'Ik ben hartstikke blij'

Thiam was uiteindelijk 7 seconden sneller op de 800 meter en pakte goud. Voor Vetter was er dus zilver, net als vorig jaar op de Olympische Spelen van Tokio. "Ik had wel een plan bedacht over hoe ik de race wilde indelen, maar ik startte veel te snel. Maar ik heb alles gegeven en ik kan mezelf niks kwalijk nemen. Dit is wat het is en ik ben hartstikke blij.”
Het is de vierde medaille op een groot toernooi voor de Arnhemse atleet en ze scoorde meer dan 6800 punten. “Dat had ik echt nooit gedacht toen ik lang geleden koos voor de meerkamp."
Ik heb alles gegeven
Er waren direct na de finish wel tranen. Vetter zag andere Nederlandse atletes huilen van geluk. "Toen moest ik ook wel even janken.” Ze dacht terug aan een maand geleden, toen ze een scheurtje in haar hamstring opliep. Ik stond huilend op de baan en stuurde mijn vriend een berichtje: geen WK voor mij. Uiteindelijk viel het mee, al was het wel even emotioneel op dat moment. Als je dat bedenkt, is het geweldig dat ik hier sta en het weer geflikt heb."