Sport

Nijmegen is beter dan Arnhem (voor minstens een jaar)

Juichende Nijmegenaren bij de finish.
Juichende Nijmegenaren bij de finish. © Omroep Gelderland
ELST - Wie heeft de allersnelste hardlopers: Arnhem of Nijmegen? Die strijd werd zondag uitgevochten tijdens de Rivals Run. Uit beide steden liepen hardlopers naar Elst - het dorp dat precies in het midden ligt - en de stad die als eerste 75 lopers over de finish had, won. Nijmegen kwam als winnaar uit de bus.
De bravoure was er voor aanvang nog wel bij de Arnhemse hardlopers. "We gaan gewoon winnen", zeiden de lopers vooraf. En: "Het is misschien net iets minder belangrijk dan Vitesse-NEC, maar voor de lopers zou het een goed gevoel geven als we zouden winnen."
Kijk hier naar de hardloopstrijd van zondag:
Arnhem en Nijmegen vechten hardloopstrijd uit
Na de startschoten van burgemeesters Ahmed Marcouch in Arnhem en burgemeester Hubert Bruls in Nijmegen gingen de lopers van start in het warme weer. Na meer dan 13 kilometer kwam de allereerste loper over de finish. En ja, op dat vlak won Arnhem wel.
Maar het ging niet om de eerste loper: beide steden moesten zo snel mogelijk 75 lopers over de finish hebben. En dat deed Nijmegen het snelst. "Had iemand anders verwacht, dan?", lacht een loopster uit Nijmegen nadat ze de 75ste loopster over de streep heeft geholpen.

'Een jaar lang de beste, dat klinkt goed'

Teamcaptains Bram Som (Arnhem) en Jasmijn Lau (Nijmegen) waren onder de indruk van hun teams. Som toonde zich een waardig verliezer en feliciteerde Lau meteen. "Maar ik moet wel zeggen dat ik nog steeds niet snap dat Jasmijn als geboren Velpse voor Nijmegen loopt. Misschien kan ik haar overhalen haar volgend jaar voor team Arnhem te lopen."
Jasmijn lacht. "Ik ben heel blij met de winst vandaag. Het klinkt heel goed om een jaar lang de beste te zijn."