Sport

Letsch wil blijven bij Vitesse, maar eist wel daden

Thomas Letsch.
Thomas Letsch. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse-trainer Thomas Letsch twijfelde behoorlijk aan zijn toekomst bij Vitesse. Hij sprak na de laatste wedstrijd van het vorige seizoen, in de play-offs bij AZ, openlijk uit dat hij wilde nadenken over zijn toekomst. Nu hij deze week weer op het veld staat bij de Arnhemse club, is er weer nieuwe energie. "Ik ben graag hier."
"Natuurlijk ben ik graag hier. Het is niet zo dat ik hier niet wil zijn. Maar er is veel gebeurd de afgelopen maanden. Natuurlijk rondom de situatie van de club die te koop stond en er gingen veel spelers weg. Dus ik wilde wat afstand om na te denken. Ik heb de tijd genomen om te reflecteren en na te denken over de situatie", vertelt de trainer.
Zo sprak hij ook met meerdere mensen binnen de club en ook met technisch directeur Benjamin Schmedes. "We hadden het over mogelijke nieuwe spelers en daardoor heb ik ook weer veel energie getankt voor een nieuwe opgave. We hebben het nu twee jaar goed gedaan en ik vind het nu belangrijk dat we zo verder gaan. Ik wil geen tussenjaar en maar aankijken wat er gebeurt. Maar ik wil in mijn laatste contractjaar nu doorpakken en dat kan ook, die signalen heb ik gehad. Alleen moet dat wel in daden omgezet worden."
Daarmee lijkt de trainer nog een kleine slag om zijn arm te houden wat betreft zijn toekomst. "De signalen zijn dan wel goed, maar nu moeten er daden volgen. De laatste weekw as belangrijk voor mij. Met Manhoef en Buitink hebben belangrijke jeugdige spelers verlengd. Ook hebben we met Carlens Arcus een eerste nieuwe speler. Ik hoop dat we de komende dagen nieuwe spelers kunnen presenteren", stelde de Duitser.

Meulensteen

En dat lijkt goed te komen. Verdediger Melle Meulensteen gaat overkomen van RKC. Maar dan is het nog niet genoeg, zegt Letsch. "Dasa, Doekhi, Rasmussen, Grbic en Gboho zijn allemaal vertrokken. Ik wil gelijkwaardige spelers daarvoor terug, of het liefst beter. Het gaat er niet om de nieuwe Openda of de nieuwe Bazoer te vinden, maar ik wil kwaliteit hebben waarmee we ons doel kunnen bereiken."
En dat doel is nog altijd Europees voetbal. "Dat zal niet veranderen", zegt Letsch. Ik wil niet een seizoen om plek tien spelen en dan maar verder kijken. De afstand naar boven moeten we verkleinen." Of dat kan met de huidige situatie van de club? "Als ik dat niet had gedacht, dan was ik niet meer hier geweest. Maar nogmaals, we moeten wel daar naar handelen."