Sport

'We zijn gered', supporters opgelucht door aanstaande verkoop Vitesse

Vitesse-supporters zijn opgelucht.
Vitesse-supporters zijn opgelucht. © Omroep Gelderland
ARNHEM - 'Opluchting', dat is het woord dat bij Vitesse-supporters uit de mond komt nadat duidelijk is geworden dat Vitesse een mogelijke nieuwe eigenaar heeft gevonden. "Je maakt je toch zorgen over de toekomst van de club, nu komt er mogelijk weer een mooie toekomst", zegt een supporter maandag op een zonovergoten Papendal.
"Ik ben natuurlijk ontzettend blij. Er waren heel veel zorgen over onze club. Nu gaat het goedkomen, dat zorgt toch voor ontlading", zegt Vitesse-supporter Jill. Een andere supporter vult haar aan. "Je bent er natuurlijk veel mee bezig. Stel dat het misgaat, dan valt de club om. Nu zijn we gered en komt er hopelijk een mooie toekomst."
Kijk hier naar de opgeluchte reacties op Papendal:
Vitesse-supporters zijn blij met het verkoop-nieuws.
Vitesse heeft namelijk de aandelen van de voormalig eigenaar Valeri Oyf in bezit gekregen. De Rus scheldt ook een schuld van 155 miljoen euro kwijt. "Dat maakt het overnameproces makkelijker. Ik ben ervan overtuigd dat we een nieuwe eigenaar gaan krijgen", zegt een supporter.

Amerikaanse koper

En die lijkt er ook te komen. Vitesse meldt maandag dat er al een intentieovereenkomst is getekend met een mogelijke koper. Maar wie dat is, blijft geheim. "Ja, dat is een mysterie, maar hopelijk wordt dat snel opgelost", zegt Jill. "Zolang het goed komt met de club, vind ik alles best. Het liefst had ik een Arnhemmer gehad, maar dat lijkt er niet in te zitten."
Een andere supporter zegt daarop. "Het lijkt erop dat het twee Amerikaanse broers worden die Vitesse kopen. Ik heb daar wel vertrouwen in, dan kunnen zij ook spelers gaan leveren."

Spelers nodig

En die spelers zijn nodig. Vitesse stond vandaag met een selectie van slechts zeventien spelers op het veld. Veel belangrijke spelers zijn vertrokken. Trainer Thomas Letsch heeft er wel vertrouwen in dat dat goed gaat komen. "Anders was ik hier niet meer geweest. Ik ben heel optimistisch. Maar dat zijn de woorden, we moeten handelen. We hebben van de week met Carlens Arcus (rechtsback uit Haïti, red.) de eerste stap gezet. Hopelijk komt technisch directeur Benjamin Schmedes zo de hoek om om de volgende voor te stellen. Maar dat mag ook morgen of overmorgen", grapt Letsch.
Thomas Letsch.
Thomas Letsch. © Omroep Gelderland

Zie ook: