Sport

Drie keer goud: deze Gelderse atleten pakken medaille op NK

Nadine Visser werd Nederlands kampioen op de 100 meter horden.
Nadine Visser werd Nederlands kampioen op de 100 meter horden. © ANP
APELDOORN - Het NK Atletiek in Apeldoorn heeft elf Gelderse medailles opgeleverd: drie keer goud, vijf keer zilver en drie keer brons. Zondag werd Nadine Visser Nederlands kampioen op de 100 meter horden en won Daniëlle Spek bij het hinkstapspringen. Dafne Schippers won vrijdagavond ook al goud.
Visser overtuigde op de horden met een tijd van 12,77 seconden. Door een hamstringblessure en een coronabesmetting kwam haar jaar moeizaam op gang, maar met het WK op komst lijkt de vorm te verbeteren.
"Ik weet dat ik over een paar weken met wat meer uitrusten zeker in WK-vorm ben. Met die hamstring is het zo dat als ik iets voel in dat gebied, ik daar lichtelijk onzeker van word", zegt de 27-jarige atlete uit Arnhem. "Maar de laatste wedstrijden gaat het goed, En ik weet ook wat ik moet doen om te zorgen dat het niet gebeurt."
De zege en reactie van Visser op beeld:
Twee keer goud voor Gelderland op laatste dag NK
Daniëlle Spek won in haar eigen Apeldoorn goud bij het hinkstapspringen. Benthe König uit Velp was goed voor zilver bij het kogelstoten en Sophia Mulder uit Apeldoorn pakte brons op de zevenkamp.

Drama voor Esselink

Voor Marijke Esselink werd de tweede dag van de meerkamp een drama. Ze stond tweede met kans op meer, maar met drie mislukte pogingen met het verspringen verprutste ze haar medaillekansen.
Marijke Esselink verspeelde een mooie positie
Marijke Esselink verspeelde een mooie positie © Omroep Gelderland
Eelco Sintnicolaas deed bij zijn afscheid op zijn thuisbaan zeker niet voor spek en bonen mee. Zo won hij het polsstokhoogspringen op de meerkamp. Maar bij het speerwerpen verrekte hij een spier, waardoor hij op zijn allerlaatste onderdeel, de 1500 meter, nauwelijks kon lopen.
Eelco Sintnicolaas bij de baan in Apeldoorn
Eelco Sintnicolaas bij de baan in Apeldoorn © Omroep Gelderland
Zaterdag won Dafne Schippers al een gouden medaille. De atlete uit Oosterbeek won op het NK Atletiek in Apeldoorn de 100 meter.