Sport

Eén keer Gelders goud op NK Atletiek, vier keer zilver, twee keer brons

Adbi Mohamed verraste met zilver
Adbi Mohamed verraste met zilver © BSR Agency
APELDOORN - Dafne Schippers heeft eindelijk weer een belangrijke wedstrijd op haar naam geschreven. De atlete uit Oosterbeek won op het NK Atletiek in Apeldoorn de 100 meter.
Ze deed dat in een tijd van 11,29 seconden. Het was de zevende nationale titel op de 100 meter voor de 30-jarige Schippers.
Tom Egbers uit Huissen was bij het speerwerpen goed voor een zilveren medaille. Famke Heinst uit Spijk pakte zilver op de 3000 meter steeple chase.
Gelderse talenten onderscheiden zich op NK
Ook Abdirahman Mohamed uit Nijmegen was goed voor zilver, op de sterk bezette 5000 meter. Dat was een enorme verrassing. "Mijn eerste medaille bij de senioren, ik kan het haast niet geloven", glunderde de 20-jarige Nijmegenaar. "Richard Douma versloeg mij puur op ervaring."
Marcella Herzog uit Arnhem pakte op dezelfde afstand ook zilver. "Ik heb een hele lange knieblessure gehad en lopen klooien met mijn achillespees. Sinds ik bij Running Team Liemers zit, ben ik heel. Nu gaat het heel goed en ik mag superblij zijn met wat er nu uitkomt."
Celine van Heerikhuize pakte haar eerste medaille bij de senioren
Celine van Heerikhuize pakte haar eerste medaille bij de senioren © Omroep Gelderland
De pas 17-jarige Celine van Heerikhuize uit Wekerom liep naar een bronzen medaille, haar eerste bij de senioren. En er was ook brons voor Lianne Holtermann uit Huissen op de 400 meter horden. Marijke Esselink uit Meddo staat op de zevenkamp voorlopig tweede. Ze komt zondag ook nog in actie.