Sport

Oud-Vitessenaar Oussama Tannane naar NEC

Oussama Tannane tekent een contract voor twee seizoenen.
Oussama Tannane tekent een contract voor twee seizoenen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Oussama Tannane komt komend seizoen uit voor NEC. De 28-jarige aanvaller tekent een contract voor twee seizoenen.
Een opvallende transfer, want de Marokkaanse Nederlander speelde tot voor kort nog voor Vitesse. Hij komt transfervrij over van het Turkse Göztepe.
Technisch directeur Ted van Leeuwen is overduidelijk erg blij met de komst van Tannane. "“Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt", aldus Van Leeuwen. "Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft."
Dinsdagochtend onderging hij de medische keuring:

Nauwelijks speeltijd

Tannane kwam in 2019 naar Vitesse. Het eerste seizoen kon hij zich mede door een blessure nog niet echt onderscheiden, maar vorig seizoen was hij de sterspeler van de ploeg die Europees voetbal en de bekerfinale speelde.
Afgelopen zomer probeerde hij tevergeefs weg te komen. Vanwege zijn transferwens kreeg hij in de voorbereiding nauwelijks speeltijd en daar uitte hij zijn onvrede over.
Ook de 24-jarige Pedro Marques komt naar NEC. Hij tekent een driejarig contract en komt transfervrij over van Sporting Lissabon.