Sport

Mike Snoei keert als trainer terug op vertrouwde grond

Mike Snoei.
Mike Snoei. © Omroep Gelderland
DIDAM - Mike Snoei is met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van Telstar. De club uit Velsen, die afgelopen seizoen als voorlaatste eindigde in de Keuken Kampioen Divisie, maakt dat vrijdagavond bekend. Snoeis laatste dienstverband was bij De Graafschap.
De Didammer ging in de zomer van 2019 aan de slag in Doetinchem. In zijn eerste seizoen werd de competitie afgebroken door de uitbraak van het coronavirus. In Snoeis tweede jaar op De Vijverberg lag hij met De Graafschap op koers voor promotie, maar ging het mis in de slotfase van het seizoen en de daaropvolgende play-offs. Kort daarna ontsloeg De Graafschap zijn hoofdtrainer.
Voor Snoei betekent de klus bij Telstar - waar hij voor één jaar heeft getekend - een terugkeer op vertrouwde bodem. Hij was van 2017 tot 2019 ook al werkzaam bij De Witte Leeuwen. Volgens NH Nieuws wordt Peter Hofstede uit Oosterbeek zijn assistent bij Telstar. Hofstede werkte als technisch manager met Snoei samen in hun periode bij De Graafschap. Nadat Snoei moest vertrekken, bleef Hofstede werkzaam in Doetinchem. Na het voorbije seizoen werd zijn contract echter niet verlengd. Hofstede was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar.