Sport

Anniek (15) hoopt volwassenen poepie te laten ruiken op toernooi

Anniek mag dit weekend meedoen aan het NK Para-Tafeltennis voor volwassenen.
Anniek mag dit weekend meedoen aan het NK Para-Tafeltennis voor volwassenen. © Omroep Gelderland
HATTEM - Ze is nog maar 15 jaar, maar deze zaterdag neemt ze het op tegen volwassenen op het NK Para-Tafeltennis. Anniek van 't Holt uit Hattem werd drie weken geleden Nederlands jeugdkampioen, en gaat niet zonder ambitie naar het 'grote' NK, dat in Rotterdam gehouden wordt. "Het zou wel leuk zijn als die volwassenen verliezen van iemand uit de jeugd."
Dat Anniek nu al op zo'n niveau tafeltennist, is best verrassend te noemen. Ze begon tweeënhalf jaar geleden met de sport. "Vlak voor corona. In coronatijd werden de wedstrijden steeds afgelast en mochten we ook lange tijd niet trainen, dus erg veel ervaring heb ik nog niet", geeft ze gelijk toe.
Toch werd ze drie weken geleden Nederlands kampioen bij de jeugd. "Ja, die dag ging alles goed en won ik zomaar. Dat was erg mooi."
Anniek werd geboren zonder dijbeenkop en heupkom. "Nu zijn die er wel, maar ze zijn misvormd. Daardoor heb ik een beenlengteverschil. Ik kan wel normaal lopen, maar sommige bewegingen zijn toch wat lastiger, en ik sta ook niet altijd goed."

'Volwassenen spelen anders'

Toch gaat het tafeltennissen haar dus goed af. Zaterdag staat het Nederlands Kampioenschap Para-Tafeltennis op het programma. En Anniek mag daar dus aan meedoen.
"Dat vind ik wel spannend. De meeste mensen zijn toch twintig jaar ouder dan ik, en hebben ook al veel meer ervaring. Volwassenen spelen ook heel anders dan jeugd. Wij spelen heel aanvallend, terwijl volwassenen meer durven af te wachten. En ze hebben veel betere spinballen in huis. Daar zal ik echt wel mee moeten leren omgaan. Het zou heel leuk zijn als ik zaterdag in ieder geval één wedstrijd win."
Bekijk hier de video:
Anniek (15) hoopt volwassenen een poepie te laten ruiken op dit toernooi