Sport

Winnen op je eigen baan, mooier bestaat niet

Stefan Nillessen wint in Nijmegen
Stefan Nillessen wint in Nijmegen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Winnen op de baan waar je altijd traint, is er iets mooiers? En dan ook nog met een WK-limiet, het kan niet op.
Het overkwam Groesbeker Stefan Nillessen tijdens Next Generation Athletics op de atletiekbaan in Nijmegen. De 19-jarige atleet won de 1500 meter in een tijd van 3.44,05 en daarmee pakte hij meteen ook de limiet voor het WK onder 20 in Colombia.
Winnen op je eigen baan in een WK-limieT
"Ik dacht: nu moet het, het is nu of nooit. Toen ging ik en zag ik die streep en iedereen juichen. En toen zag ik die tijd. Enorme ontlading. Niet normaal. Zo mooi op je eigen baan, in het bijzijn van al mijn vrienden en familie. Helemaal top."
Anne Knijnenburg won op haar eigen baan
Anne Knijnenburg won op haar eigen baan © Omroep Gelderland
Ook Anne Knijnenburg was succesvol op haar thuisbaan, ze won de 1500 meter. "Altijd fijn om te winnen. Ik train hier altijd. Ik wil vooral blessurevrij blijven en weer wedstrijdritme opdoen. Helaas heb ik veel blessures gehad, maar het gaat erom hoe je eruit komt."
Celine van Heerikhuize liep de WK-limiet
Celine van Heerikhuize liep de WK-limiet © Omroep Gelderland
Verder leverde Celine van Heerikhuize uit Wekerom een knappe prestatie. Ze werd derde op de 800 meter en haalde net de limiet voor het WK onder 20. Op de sterk bezette 5000 meter liep de Arnhemse Marcella Herzog naar de derde plaats.