Sport

Finale WK volleybal van Arnhem naar Apeldoorn

Vreugde bij Oranje tijdens een eerder toernooi in Apeldoorn.
Vreugde bij Oranje tijdens een eerder toernooi in Apeldoorn. © ANP
APELDOORN - De finale van het WK volleybal voor vrouwen dat dit jaar in Nederland wordt gehouden, is niet in stadion Gelredome in Arnhem maar in Omnisport in Apeldoorn. De organisatie van het toernooi, waarvoor behalve in Nederland ook in Polen wedstrijden worden gehouden, heeft dat in overleg met wereldvolleybalbond FIVB en de betrokken overheden besloten.
De organisatie van het WK is goedkoper uit door het korter huren van het Arnhemse stadion, en dat is nodig om een gezonde financiële exploitatie te waarborgen.
Het toernooi start op 23 september met in Nederland duels in Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam. Het Nederlandse team onder leiding van Avital Selinger speelt alle groepswedstrijden in Gelredome, waar meerdere speelvelden zullen liggen.
Het stadion van Vitesse wordt na de eerste groepsfase niet meer als speellocatie gebruikt.
Economische situatie en gevolgen coronapandemie dwingen ons
De provincie Gelderland heeft met het huisvesten van alle deelnemende teams en 45 wedstrijden, waaronder de opening, kwart-, halve en finale, een centrale rol in dit wereldkampioenschap, stelt de landelijke volleybalbond Nevobo.
Michel Everaert, directeur van Nevobo licht toe: “De huidige economische situatie en de gevolgen van de coronapandemie dwingen ons tot een aanpassing van de huidige toernooiopzet. De finale in Apeldoorn houden levert een substantiële besparing op waarmee wij het WK op een financieel verantwoorde wijze kunnen organiseren.”
Wie kaarten heeft gekocht voor de finale in Arnhem, kan ermee terecht in Apeldoorn, want de kaarten blijven geldig.
Zie ook: