Sport

Badr Hari en Alistair Overeem vechten in oktober in GelreDome

Kickbokser Badr Hari gaat weer de ring in
Kickbokser Badr Hari gaat weer de ring in © ANP
ARNHEM - Stadion GelreDome in Arnhem is dit jaar weer het decor van een grote kickbokswedstrijd. Badr Hari en Alistair Overeem nemen het na dertien jaar weer tegen elkaar op. Dat meldt kickboksorganisatie Glory. Het duel is op 8 oktober.
Het is de derde keer dat Hari en Overeem elkaar treffen in de ring. In 2008 en 2009 stonden de twee zwaargewichten al eens tegenover elkaar. Beiden wonnen toen een gevecht via knock-out in de eerste ronde.

'Historische avond'

"We zijn er trots op dat we dit uitzonderlijke gevecht op het grootste podium in de sport kunnen leveren", zegt Glory-baas Scott Rudmann. "Zowel Overeem als Hari hebben hun erfenis op het spel staan in dit trilogiegevecht en het belooft een historische avond te worden."
Voor de 42-jarige Overeem is het gevecht tegen Hari zijn debuut bij Glory. Oktober vorig jaar zou hij het al in GelreDome opnemen tegen wereldkampioen Rico Verhoeven, maar dat duel moest hij afzeggen vanwege een blessure. Hari (37) wacht na zes Glory-gevechten nog steeds op zijn eerste overwinning.