Sport

'Europese ervaring moet ons helpen in play-offs', zegt Letsch

Thomas Letsch tijdens Vitesse-Ajax.
Thomas Letsch tijdens Vitesse-Ajax. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Met een 2-2 gelijkspel tegen Ajax heeft Vitesse de competitie afgesloten. Het is nu tijd voor de play-offs om Europees voetbal. Play-offs die trainer Thomas Letsch met veel vertrouwen tegemoet ziet.
Na afloop van Vitesse-Ajax heeft de Duitse trainer wat gemixte gevoelens. "2-2 spelen tegen Ajax is goed, maar we hadden de wedstrijd misschien wel moeten winnen. Maar aan de andere kant, we moesten laten zien dat we klaar zijn voor de play-offs en dat hebben we laten zien. Dat we nu zesde zijn geworden en met een goed gevoel eindigen, heeft even de bovenhand nu."

Nieuw hoofdstuk

Donderdag start de weg naar de derde voorronde van de Conference League voor Vitesse. In Utrecht is de plaatselijke FC de tegenstander. "Het seizoen zit er dan officieel op, maar we beginnen ook weer opnieuw. We starten met een nieuw hoofdstuk. In de play-offs spelen we om door te gaan naar de finale. En ik denk dat we dat nu met de borst vooruit kunnen doen."
De trainer heeft dan ook alle vertrouwen in zijn ploeg. "Het seizoen was lang, met ups en downs, maar ik weet dat we goed moeten zijn nu. En dat zijn we ook. Het zou onzin zijn om nu te zeggen dat we niet goed zijn. Dus we zijn er klaar voor."

Europese ervaring

Letsch hoopt dat zijn ploeg put uit de Europese ervaring, tijdens de play-offs. "Toen speelden we ook twee wedstrijden tegen dezelfde ploeg. Denk aan Rapid Wien, Dundalk of Anderlecht. En in korte tijd natuurlijk. Die ervaring moeten we nu gebruiken."