Sport

Dit zijn de hoogtepunten van 130 jaar Vitesse volgens de fans

Voor deze jonge fans moeten de meeste hoogtepunten nog komen.
Voor deze jonge fans moeten de meeste hoogtepunten nog komen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het is dit weekend feest bij Vitesse. De Arnhemse club viert haar 130ste verjaardag. In die 130 jaar won Vitesse één prijs en dat is het absolute hoogtepunt voor veel fans. Maar dat is niet het enige dat is bijgebleven na zoveel jaar, vertellen ze zondag.
Eigenlijk is het misschien niet de meest slimme vraag om aan de Vitesse-supporters te stellen: 'Wat is jullie hoogtepunt in de afgelopen 130 jaar?'. De KNVB-beker, de enige prijs in de historie van de club springt er natuurlijk uit.
Kijk hier naar wat de supporters denken van 130 jaar Vitesse:
Vitesse-fans over 130 jaar Vitesse.
"Dat was het hoogtepunt. Daarna heb ik nooit meer prijzen meegemaakt. Ik hoop er in de toekomst nog wel één mee te maken. Dan doel ik op een beker natuurlijk, want over het landskampioenschap hoeven we niet te praten. Dat gaan we nooit halen", zegt een supporter die zondag zijn vrijgezellenfeest bij Vitesse-Ajax viert.

'Groot feest'

"De beker was inderdaad een groot feest. Maar de uitwedstrijden die we doen met de club zijn één grote aaneenrijging van hoogtepunten. Londen, Rennes, de Europese tripjes waren fantastisch. Dat is voor mij ook voetbal. Met vrienden en de mensen eromheen het naar je zin hebben", zegt een andere supporter.
Twee fans met de beker voor 'De speler van het Jaar'.
Twee fans met de beker voor 'De speler van het Jaar'. © Omroep Gelderland
Die wordt vervolgens aangevuld. "Ja, het is prachtig. We gaan altijd samen. Werder Bremen, mijn eerste uitwedstrijd was ook wel een hoogtepunt, hoor. Die was heel bijzonder."

Opening GelreDome en shirt Theo Janssen

Voor een wat oudere supporter was de beker ook het hoogtepunt. "Maar ik kom al sinds de jaren '60. Ik doe nog altijd heel veel voor de club. Ik geef rondleidingen op Papendal en in GelreDome en dan blijft je veel bij. De opening van GelreDome in 1998 en de trips naar het buitenland zijn natuurlijk ook prachtig geweest."
Twee jonge fans, die pas een paar jaar bij Vitesse komen, hebben dat natuurlijk nog niet meegemaakt. "Maar ik heb het eerste shirt van Theo Janssen. Die heb ik thuis opgehangen. Dat is echt heel mooi." Zijn vriendje vult aan. "Ik hoop dat ze nog eens de beker winnen."

De komende 130 jaar

En als het aan de fans ligt komen er nog veel meer hoogtepunten bij. Maar de toekomst van Vitesse is door de verkoop van de club onzeker. "Dus laten we hopen dat we eerst de komende drie à vier maanden stabiel worden. Het huurcontract van GelreDome loopt af, er is gedoe met de eigenaar. Laten we eerst kijken hoe dat gaat", zegt een wat voorzichtige supporter.
"Maar ik hoop echt dat de club nog 130 jaar bestaat zegt de wat oudere supporter. "Ik maak me zorgen over de toekomst, maar deze club gaat nooit verloren."
'Deze club gaat nooit verloren'.
'Deze club gaat nooit verloren'. © Omroep Gelderland