Sport

Historisch Vitesse-tenue valt in de smaak: 'Mooier worden ze niet'

Nikolai Baden Frederiksen, Edward Sturing en Enzo Cornelisse (v.l.n.r.) poseren in het nieuwe tenue.
Nikolai Baden Frederiksen, Edward Sturing en Enzo Cornelisse (v.l.n.r.) poseren in het nieuwe tenue. © Vitesse
ARNHEM - Vitesse heeft op zijn verjaardag alvast het nieuwe tenue voor volgend seizoen gepresenteerd. Het ‘historische geladen’ geel-zwarte shirt van de Arnhemmers is een ode aan de afgelopen 130 jaar.
Opvallend is dat er meer geel-zwarte banen zijn dan afgelopen jaren. Ook zijn de sokken en het broekje niet meer wit, maar zwart.
De historie van Vitesse komt onder meer terug in de kraag, waarin de titel van een van de eerste clubliederen staat afgebeeld: ‘Als Vites aan winst gaat bouwen’. In de nek van het shirt staat ‘130 jaar Vitesse Arnhem’, inclusief het eerste en huidige logo van de club. Verder is er een speciaal 130 jaar-logo ontworpen voor op de borst.
Op basis van de eerste reacties valt het nieuwe Vitesse-tenue in de smaak. Op Twitter reageren supporters onder meer met ‘wauw wauw wauw’, ‘ge-wel-dig’ en ‘mooier worden ze niet’. Veel fans zijn enthousiast over de zwarte sokken en broekje.
Ook Marco van Nek vindt het een geweldig tenue. “Toen ik als jongetje voor het eerst met pa naar het stadion ging, speelden ze in vergelijkbare shirts”, schrijft hij.

Zondag al te zien

Vitesse speelt zondag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen al in het nieuwe tenue. De Arnhemmers treden in eigen huis aan tegen kampioen Ajax.
Enzo Cornelisse in het nieuwe tenue.
Enzo Cornelisse in het nieuwe tenue. © Vitesse