Sport

Scorende Manhoef zoekt rendement bij Vitesse: 'Ik moet me nu laten zien'

Million Manhoef op zoek naar rendement voor Vitesse
Million Manhoef op zoek naar rendement voor Vitesse © Orange Pictures
ARNHEM - Door blessures en de sterke bezetting bij Vitesse op de zijkanten, speelde Million Manhoef dit seizoen nog niet zo veel. Daar moet snel verandering in komen vindt het talent die woensdag zijn eerste goal maakte in de eredivisie.
Manhoef is pas 20 jaar, maar heeft zoals het een profvoetballer betaamt maar weinig geduld. Nu Maximillian Wittek eruit ligt met een zware blessure, kiest Thomas Letsch al een aantal weken voor hem op de linksback positie. "Ik ben nog fris", lacht de technisch goed onderlegde Manhoef op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Voor mij is dit een kans me te laten zien en dat wil ik ook."

Zesde plek

Zondag ontvangt Vitesse landskampioen Ajax. Manhoef kijkt met vertrouwen naar het slotduel van de competitie waar niet heel veel meer op het spel staat. "Het gaat wel ergens over", verbetert hij snel. "We willen die zesde plaats vasthouden en de kampioen niet zomaar laten zien dat ze bij ons punten kunnen weghalen. We gaan voor drie punten, maar minimaal voor een punt. Daarnaast bestaat de club ook nog eens 130 jaar."

Aanvallen

Woensdag scoorde de voetballer met Surinaamse roots zijn eerste goal in de eredivisie. Vitesse won verdiend uit bij Fortuna Sittard. "Het had bij rust al 4-0 moeten staan", vindt Manhoef. "Ik ben blij met mijn eerste goal. Het geeft je natuurlijk een goed gevoel. Ik hou van aanvallen, van rendement en van belangrijk zijn voor het team met assists en doelpunten. Tegen Ajax ga ik het weer proberen."

Leren verdedigen

Manhoef is een avontuurlijke speler die multifunctioneel is. Hij ziet progressie. "Het gaat stapje voor stapje beter. Ik moet nog wel leren om beter te verdedigen. In ons systeem van 5-3-2 is zowel spelen op links als rechts goed voor mij weggelegd. Maar ik kan ook centraal achter de spitsen, op tien uit de voeten."
Vitesse begint volgende week al aan de play-offs. Die zijn nu essentieel om weer Europees voetbal binnen te halen. Vier clubs strijden om één plek. In het eerste tweeluik stuit de Arnhemse club op FC Utrecht. "De supporters, de spelers, de trainers, iedereen wil weer zo'n mooi seizoen met Europese wedstrijden zoals dit jaar. Daar moeten we dus vol voor gaan. De play-offs zijn voor Vitesse heel erg belangrijk", weet Manhoef.