Sport

Einde aan een 'kloteseizoen' voor De Graafschap

Camiel Neghli aan de bal
Camiel Neghli aan de bal © BSR Agency
EINDHOVEN - De spelers van De Graafschap steken de hand in eigen boezem na de nederlaag tegen Eindhoven, die tevens het einde van het seizoen betekende.
Doelman Hidde Jurjus was heel duidelijk. "Ja, dit is gewoon klote, man. We geven te makkelijk goals weg, want we staan niet op te letten. En dat is dodelijk. We doen er de tweede helft nog alles aan, maar je voelt de tijd weg tikken."
De Graafschap eindigt rampseizoen in stijl
"Het is een heel onrustig jaar geweest, ook binnen de club. Intern was het best moeilijk om het maximale te doen. Ik hoop dat we volgend jaar fris kunnen beginnen en dit achter ons kunnen laten."
Zo dacht Jesse Schuurman er ook over. "Ja, klote dat het zo eindigt. Daar baal ik enorm van en iedereen bij ons. We krijgen binnen een paar minuten 2-1 en 3-1 tegen, daar geef je de hele wedstrijd al weg. Al met al een kloteseizoen, als negende geëindigd. Thuis horen we veel te winnen en dat hebben we niet gedaan."
Een rokerig uitvak van De Graafschap
Een rokerig uitvak van De Graafschap © Omroep Gelderland
De fans bleven ook in Eindhoven de ploeg ondersteunen. "Ondanks de mindere resultaten doen ze dat toch. Dat maakt deze club zo prachtig. Ze blijven achter de club staan en achter ons. Dat is een positief punt van dit seizoen."