Sport

NEC is zó dicht bij play-offs, dus moet het zondag lukken tegen Fortuna

NEC is zó dicht bij play-offs, dus moet het zondag lukken tegen Fortuna
NEC is zó dicht bij play-offs, dus moet het zondag lukken tegen Fortuna © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Voor NEC kan het toch al geslaagde seizoen nog een extra happy end krijgen. Winst, zondag tegen Fortuna Sittard, betekent deelname aan de play-offs om Europees voetbal.
In theorie kan SC Heerenveen plek acht ook nog veroveren, maar als NEC met 1-0 wint, moeten de Friezen al met 4-0 winnen. Als NEC de play-offs haalt, is AZ de eerste tegenstander en vervolgens wacht in de finale de winnaar van Vitesse-FC Utrecht.
NEC mist zondag Wilfried Bony, die volop werkt aan zijn herstel, en Magnus Mattsson, die zich richt op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Voor de rest is iedereen fit.
Wilfried Bony is op de weg terug
Wilfried Bony is op de weg terug © Omroep Gelderland
Mikkel Duelund krijgt mogelijk een basisplaats ten koste van Dirk Proper. De afscheid nemende Rens van Eijden en Edgar Barreto krijgen indien mogelijk ook speeltijd.

Trots op dit elftal

"Het wordt een speciale wedstrijd", weet trainer Rogier Meijer. "Voor ons staat er veel op het spel, maar Fortuna nog meer. Ik ben heel trots op dit elftal. We zijn nooit echt in de problemen geweest qua stand en hebben nooit paniek laten zien naar buiten toe. We zijn altijd rustig gebleven en hebben vastgehouden aan onze manier van spelen."
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Guth, Marquez, El Karouani; Schöne, Bruijn, Proper (Duelund); Tavsan, Akman, Okita.