Sport

'Berlusconi van NEC' Bart de Graaff wordt na 25 jaar geëerd in de Goffert

NEC speelt in het 'BNN-shirt' van 25 jaar geleden.
NEC speelt in het 'BNN-shirt' van 25 jaar geleden. © NEC
NIJMEGEN - Veel NEC'ers herinneren zich de tijd nog goed: toen de energieke televisiepresentator Bart de Graaff aan het roer stond van de Nijmeegse club en BNN de hoofdsponsor was. Als eerbetoon aan de overleden nierpatiënt en de Bart de Graaff Foundation, treden de Nijmegenaren zondag in het Goffertstadion aan in de retro shirts van destijds.
De aanwezigheid van de energieke De Graaff, die zichzelf grappend 'de Berlusconi van NEC' noemde, leverde destijds legendarische beelden op. Dat is dit jaar exact 25 jaar geleden. De gedragen BNN-wedstrijdshirts worden na afloop van de thuiswedstrijd tegen Fortuna door spelers gesigneerd en geveild via MatchWornShirt.
De opbrengsten van de shirts komen volledig ten goede aan de Bart de Graaff Foundation, die jonge mensen met een beperking helpt bij het opzetten van een eigen bedrijf. Zondag om 14.30 uur start de veiling en komen de shirts online.

Onthulling canvas

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt in supportershome De Schup een canvas van Bart overhandigd aan zijn zus Mirjam de Graaff, voorzitter van de Bart de Graaff Foundation.
Daarnaast ontvangt Mirjam, evenals toenmalig voorzitter van NEC Lex Coenen, het eerste retroshirt enkele minuten voor de aftrap van het duel. Dat gebeurt op initiatief van meerdere supportersgroepen.

Dank aan huidige sponsors

De shirtsponsors KlokGroep, NASWerkt, Hofmans At Home, Excluton én GX maken het eerbetoon mede mogelijk, door eenmalig af te zien van hun positie op het wedstrijdtenue. De retroshirts zijn niet te koop in de Fanshop.