Sport

De kans dat NEC Europa in mag, wordt steeds groter

Ibi Cissoko in actie namens NEC
Ibi Cissoko in actie namens NEC © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC heeft deelname aan de play-offs om Europees voetbal helemaal in eigen hand. En dat leidt tot euforie bij de spelers.
"Dit is mooi, nu moeten we het ook afmaken", jubelt Mikkel Duelund, de man die NEC tegen PSV terug bracht in de wedstrijd. "We moeten tegen Fortuna winnen, liefst met zoveel mogelijk, om het Heerenveen moeilijk te maken", weet Dirk Proper. "We doen het gewoon goed en hebben een goede selectie."
NEC heeft halen play-offs in eigen hand
"Als je voor Europees voetbal kunt gaan, moet je er ook voor gaan. Nu is het binnen handbereik. We hebben het zelf in handen, dus moeten we er vol voor gaan."
Ibrahim Cissoko ("zeg maar Ibi") vervulde weer een belangrijke rol. Hij versierde een strafschop die de belangrijke 3-2 opleverde. "Ik hou van één-op-één en dat was het geval, daarom kreeg ik die penalty. Daarvoor gaf ik ook al een panna."
Cissoko beleeft de week van zijn leven met afgelopen weekend. "Ik kan het soms bijna niet geloven. Het is zo snel gegaan. Hard werken wordt beloond. Ik zou eerst naar Dordrecht gaan, maar dat ging niet door. Toen eerst in onder 18 en daarna in onder 21. En nu sta ik hier in het Philips Stadion. En misschien nog play-offs om Europees voetbal: wow, dat zou helemaal mooi zijn."