Sport

Verkoop Vitesse maakt Cornelisse onzeker

Enzo Cornelisse in duel met RKC-speler Finn Stokkers.
Enzo Cornelisse in duel met RKC-speler Finn Stokkers. © ANP
ARNHEM - Vitesse-verdediger Enzo Cornelisse hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van Vitesse. Nu de club in de verkoop staat, is onduidelijk hoe de situatie voor het komende seizoen is. En dat maakt het maken van toekomstplannen ook moeilijker, vertelt de verdediger die dit jaar 'te weinig speelde', zoals hij zelf zegt.
Tegen Go Ahead Eagles en SC Heerenveen mocht de Arnhemmer weer eens in de basis staan. "Dit was de eerste keer dat ik twee wedstrijden op rij kon spelen. Voor mij persoonlijk was het lekker, jammer dat we de laatste wel verloren. Het was voor mij persoonlijk wel nodig, want ik heb dit jaar wel te weinig gespeeld", zegt Cornelisse.
De Arnhemmer miste het spelen in stadions. "Ik vind het heerlijk om tegen het balletje aan te trappen in stadions. Het was ook twee keer mooi weer, dat is altijd goed. Bankzitten vindt niemand leuk. Ik denk ook dat ik het twee wedstrijden prima heb gedaan. Het kan altijd beter, maar ik was solide."

'Volle focus op volgend jaar'

De 19-jarige Cornelisse speelde dit jaar maar 693 minuten voor Vitesse. "Ik had natuurlijk gehoopt op meer. Dus ik ben blij dat ik nu twee wedstrijden kon spelen. Nu gaat mijn focus volledig op volgend jaar, hopelijk een jaar met veel minuten. Of dat in Arnhem is? Dat moeten we nog bekijken."
De verdediger denkt namelijk aan een verhuur. Maar doordat Vitesse in de verkoop staat, is niet duidelijk wat het budget is voor komend seizoen. Mogelijk vallen de Arnhemmers dan terug op de spelers die nu al in Arnhem zijn en dus ook op de jeugdige voetballers, zoals Cornelisse.
En dat zet Cornelisse aan het denken. "Het is absoluut niet top dat het zo onduidelijk is hier. Ik ben al aan het nadenken over het volgende seizoen en Vitesse natuurlijk ook. Het zou fijn zijn als we wat duidelijkheid krijgen. Vervelend is het niet hoor, want ik sta onder contract bij een mooie club, maar de situatie is niet ideaal. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat het voor mij goed uitpakt. Als ze me nodig hebben en ik krijg een kans om te spelen, dan blijf ik gewoon hier. Anders moet ik misschien ergens anders naartoe. Het liefst speel ik voor Vitesse, maar als dat niet kan dan is een jaar verhuur niet zo'n slecht idee."

Verhuur niet mogelijk

Aan een verhuurperiode dacht de verdediger in januari ook. "Toen heb ik ook gesprekken gehad met de trainer. Ik wilde wel weg, maar die mogelijkheid was er niet. Ik was nodig. Toen heb ik mijn kop weer omhoog gestoken en zijn we gewoon doorgegaan. In de zomer zal ik waarschijnlijk weer opnieuw zo'n gesprek hebben. En ja, ik weet wat ik wil. Alleen ben ik de werknemer, dus heb ik wat minder te zeggen dan Vitesse."

Play-offs

Voorlopig bereid de jonge verdediger zich eerst voor op de laatste twee competitiewedstrijden en de play-offs. "Die laatste twee competitiewedstrijdne tegen Fortuna en Ajax zijn best gek", zegt Cornelisse. "We spelen nergens meer voor, maar het is belangrijk dat je uit deze wedstrijden een goede flow haalt voor de play-offs. Het is lastiger om straks in één keer die switch te maken. Dus dan kunnen we beter nu het goede voorbeeld geven."
Maar vooralsnog gaat dat niet best bij Vitesse. Het is een moeizaam jaar. "Maar wij staan er als we er moeten staan. Wij gaan er wel bovenop komen, we zijn professionals", besluit Cornelisse.
Vermoedelijke opstelling tegen Fortuna Sittard: Schubert, Doekhi, Bazoer, Hajek; Dasa, Bero, Domgjoni, Tronstad, Manhoef; Openda en Buitink.