Sport

NEC wil PSV onaangenaam verrassen

NEC kan nog Europees voetbal halen
NEC kan nog Europees voetbal halen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC is nog volop in de race voor de play-offs om Europees voetbal. Een stunt uit tegen PSV vanavond zou daarbij zeer welkom zijn.
De Nijmegenaren staan negende en moeten één plek hoger eindigen om de play-offs te halen. Heerenveen staat nu achtste, maar speelt vanavond tegen Ajax, dat bij winst kampioen is. FC Groningen en Go Ahead staan twee punten achter en doen bij eventuele nederlagen van NEC en Heerenveen ook nog volop mee in de strijd om de achtse plaats.

Energie

Maar NEC blijft hoe dan ook in de race tot de laatste speeldag. Zondag is Fortuna Sittard dan de tegenstander in De Goffert. "Wij hebben energie gekregen dat we sowieso nog meedoen", zegt trainer Rogier Meijer. "We gaan er alles aan doen. Iedereen kent de kwaliteit van PSV, met topspelers en internationals. Het wordt een aparte wedstrijd, ook omdat zij naar Ajax zullen kijken."

Verrassend?

Meijer wil niks zeggen over de opstelling. "We moeten inspelen op de kwaliteiten van PSV. Het plan is gemaakt. Of het verrassend is, dat laat ik aan jullie", lacht de trainer.
Magnus Mattsson komt dit seizoen niet meer in actie
Magnus Mattsson komt dit seizoen niet meer in actie © Broer van den Boom
Magnus Mattsson en Wilfried Bony zijn nog geblesseerd. Mocht NEC de play-offs halen, dan kan Bony misschien nog speelminuten maken. Mattsson absoluut niet. "Ik heb een brace om mijn knie en dat moet in totaal zes weken", zegt de Deen al in goed Nederlands. "Ik richt mij op volgend seizoen, in de voorbereiding sta ik er weer."

Barreto kan spelen

Edgar Barreto, die dinsdag bekend maakte dat hij na dit seizoen stopt met voetballen, is wel weer fit. "Ik train alweer met de groep, maar ik weet niet of ik bij de selectie zit. Ik wil graag, want dit zijn mijn laatste wedstrijden."