Sport

Rel rond Barreto: routinier overweegt te stoppen bij NEC

Edgar Barreto (in het wit) tussen de fans
Edgar Barreto (in het wit) tussen de fans © Broer van den Boom
NIJMEGEN - 'Edgar mot blievuh', stond te lezen op spandoeken bij de laatste wedstrijden van NEC. De fans zijn heel duidelijk, maar de clubleiding hult zich in nevelen. En dat irriteert Edgar Barreto mateloos. Daarom overweegt de routinier nu om er een punt achter te zetten.
De 37-jarige middenvelder vroeg begin dit jaar al om duidelijkheid van de clubleiding over zijn aflopende contract. Maar die kreeg hij niet. Wel ontving hij eind maart een brief met een formele opzegging van zijn contract. En dat kwam heel hard aan bij Barreto. Hij voelde zich zwaar beledigd.

Geen respect

Ondertussen kon de Paraguyaan zich niet bewijzen op het veld vanwege een knieblessure. Inmiddels traint hij weer mee en mogelijk zit hij bij de selectie voor de laatste wedstrijden van de competitie tegen PSV en Fortuna Sittard. Maar nog altijd weet hij niet waar hij aan toe is. Barreto wil graag nog een seizoen door als voetballer, maar voelt geen respect vanuit de clubleiding.
Edgar Barreto als aanvoerder van NEC
Edgar Barreto als aanvoerder van NEC © Omroep Gelderland
Technisch directeur Ted van Leeuwen is verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Ook andere spelers en stafleden met aflopende contracten wachten al heel lang op duidelijkheid. Algemeen directeur Wilco van Schaik reageerde desgevraagd bij ESPN wel op de situatie. "Na de laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard worden spelers geëerd en gehuldigd. Dan komt er ook meer duidelijkheid met de situatie en toekomst van Edgar."

Belangrijke rol

De middenvelder, die in 2004 naar NEC kwam en na enkele goede jaren in 2007 naar Italië vertrok, keerde in de zomer van 2020 terug bij zijn oude liefde. Aanvankelijk speelde hij niet veel, maar na de winterstop kreeg hij een belangrijke rol in het elftal dat uiteindelijk via de play-offs promotie afdwong. En in de eredivisie kwam hij nog tot achttien wedstrijden en draaide hij moeiteloos mee ondanks enkele blessures. Barreto was zelfs aanvoerder van de ploeg die zo verraste op het hoogste niveau.
Het heeft er nu alle schijn van dat het einde verhaal is voor Barreto bij NEC en dat zijn carrière eindigt in mineur. Wellicht kan hij in een andere functie aan de club verbonden blijven.