Sport

'Fysiotherapeut' Poldervaart wordt de nieuwe trainer van De Graafschap

Adrie Poldervaart is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap
Adrie Poldervaart is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap © Orange Pictures
DOETINCHEM - Hij was vorig seizoen al in beeld, maar mocht toen niet vertrekken van FC Groningen. Nu is De Graafschap alsnog tot overeenstemming gekomen met Adrie Poldervaart. Hij staat volgend seizoen aan het roer van de Superboeren. Dat melden meerdere bronnen.
De 51-jarige Zuid-Hollander is nu nog assistent-coach van Danny Buijs bij eredivisieclub FC Groningen. Toen De Graafschap vorig seizoen trainer Mike Snoei ontsloeg, zocht de club uit Doetinchem al snel contact met Poldervaart, die onder meer bekend staat om zijn sterke communicatieve vaardigheden.
De directie van FC Groningen verlangde echter een afkoopsom, die De Graafschap niet wilde betalen. Poldervaart baalde daar destijds enorm van, maar ging met frisse tegenzin door in zijn rol bij Groningen. De Achterhoekers gingen uiteindelijk in zee met Reinier Robbemond.

Fysiotherapeut

Poldervaart stortte zich pas laat in het trainersvak van het profvoetbal. Hij werkte vooral als fysiotherapeut. In 1992 bekleedde hij die functie bij eerstedivisieclub Excelsior. Daarnaast was hij wel actief als trainer in het amateurvoetbal. In 1998 combineerde Poldervaart de functie speler/trainer bij OHVV.

Rinus Michels Award

Hij bleef lang werkzaam in het amateurvoetbal en zwaaide de scepter bij VV Nieuwenhoorn., VV Spijkenisse en VV Zwaluwen. Van 2015 tot medio 2018 was Poldervaart actief bij BVV Barendrecht met wie hij promoveerde naar de Tweede Divisie. In 2015 ontving Poldervaart de Rinus Michels Award voor beste trainer in het amateurvoetbal.
In de lente van 2018 begon Poldervaart bij Excelsior aan zijn eerste avontuur als trainer bij een profclub. Zijn taken als fysiotherapeut legde hij na 26 jaar neer. Een jaar later legde hij zijn functie alweer neer na teleurstellende resultaten. Maar al vond Poldervaart een nieuwe club met FC Groningen.

Onverwacht

De strijd om de nieuwe hoofdtrainer bij De Graafschap ging tussen Jan Vreman en Poldervaart. Vreman nam de taken dit seizoen over van Reinier Robbemond die werd ontslagen. De resultaten werden er onder leiding van clubicoon Vreman niet beter op, maar De Graafschap haalde vrijdag als nummer negen van de ranglijst wel de play-offs om promotie. Maandagavond is het eerste duel tegen FC Eindhoven.
Poldervaart zat dit seizoen al eens op de tribune om de verrichtingen van De Graafschap te bekijken. De verwachting is dat de club uit Doetinchem dinsdag of woensdag bekend maakt dat Poldervaart wordt aangesteld. Hij tekent naar verwachting voor twee jaar.