Sport

Deze supporters weten het zeker: De Graafschap gaat promoveren

Langs de kant stonden zo'n vijftig trouwe supporters.
Langs de kant stonden zo'n vijftig trouwe supporters. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap mag maandagavond aantreden in het eerste duel van de play-offs, tegenstander is FC Eindhoven. Om het elftal van Jan Vreman wat extra te motiveren, mochten er supporters aanwezig zijn bij de training in stadion De Vijverberg.
Ruim vijftig De Graafschap-supporters kwamen zondag naar het stadion in Doetinchem om de training bij te wonen. Langs de kant werd natuurlijk vooruitgeblikt op de eerste wedstrijd van de play-offs. "Ik heb er heel veel zin, het is gewoon weer een nieuwe competitie. Ik hoop dat de spelers dat zelf ook inzien", zegt één van de supporters die naar het stadion kwam.
Bekijk hier wat supporters verwachten maandagavond:
De Graafschap-supporters hebben volste vertrouwen in promotie
"De echte competitie ging wat minder, des te meer reden om nu opnieuw te beginnen en alles te geven in die play-offs." Een andere fan vult aan: "Ik heb ontzettend veel vertrouwen. Ik ben trouwe supporter. Meer dan duizend procent, ik denk dat ze het wel gaan halen."
Een jonge fanatiekeling staat ook langs de lijn: "We gaan ervoor. Een goede opstelling, ze moeten gewoon hun best doen. Alles geven." Hij verwacht een leuke wedstrijd. "En hopelijk ook spannend., maar wel drie punten." Een leeftijdsgenoot heeft ook alle vertrouwen. "Ze hebben redelijk goede spelers."

'Kats uitverkochte Vijverberg'

De nacompetitie voor promotie is geen onbekend terrein voor De Graafschap. De laatste keer dat De Graafschap via de play-offs promoveerde was in 2018 onder leiding van Henk de Jong, ten koste van Almere City in de finale. "De play-offs is toch vaak de manier waarop De Graafschap promoveert, dus dat geeft toch weer hoop", aldus de trouwe Superboer.
"Sommige mensen hebben er geen vertrouwen in. Maar wat vorig jaar NEC is gebeurd, kan nu natuurlijk ook weer gebeuren. Dus zeg nooit 'nooit'", vult een ander aan. "Er kunnen hele gekke dingen gebeuren, je weet maar nooit in de play-offs. Het liefst een kats uitverkochte Vijverberg, dat is het mooist."

Laatste adviezen

Na afloop van de training kunnen supporters nog een kletsen met een paar spelers. Ze maken daar graag gebruik van, om wat motiverende woorden over te brengen. "Ik ga naar de spelers toe en zeg: 'Morgen moet het gebeuren, gewoon alles op alles zetten'." Ook de jonge supporters hebben nog even een woordje gesproken met de spelers: "Ik heb gezegd: 'Wel scoren, hè?'"

Zie ook: