Sport

Mika (10) droomt ervan de nieuwe Max Verstappen te worden

Mika (10) is een karttalent.
Mika (10) is een karttalent. © RTV Connect
ARNHEM - De nieuwe Max Verstappen worden, dat is de grote droom van de 10-jarige Mika Dillisse uit Arnhem. Hij is groot fan van de Formule 1-coureur en volgt Max Verstappen dan ook op de voet. Net als Max is Mika zijn carrière gestart met karten. Al snel ontdekte Mika dat hij daar best goed in is.
Toen Mika net begon, versloeg hij in een kinderkart al jongens die in een volwassenkart reden. De tweede wedstrijd waar hij aan mee deed, eindigde hij als eerste. Die wedstrijd was onderdeel van de voorselectie voor het NK (Nederlands Kampioenschap) karten.
Beelden van Mika op de kartbaan:
De coach van Mika is zijn vader, Michael Dillisse. Hij vindt de droom van zijn zoon schitterend. "Tuurlijk gaat Mika het waarmaken, ik heb er veel vertrouwen in. We gaan stap voor stap kijken hoe het gaat. Max Verstappen is ook in een kart begonnen dus wie weet!", zegt hij tegen mediapartner RTV Connect.
Mika heeft al uitgedacht hoe hij zijn droom gaat waarmaken: "Trainen, trainen en nog eens trainen."

85 kilometer per uur

De hobby van Mika is niet zonder risico’s. Zijn huidige kart kan snelheden tot wel 85 km per uur rijden, maar er is weinig bescherming aanwezig. Bij Formule 1-auto’s is er cockpitbescherming en zijn er gordels, bij een kart zijn deze beschermingen er niet.
Ondanks dat maakt vader Dillise zich weinig zorgen: "Het kan gevaarlijk zijn, maar Mika kan inmiddels zo goed rijden dat ik hem vol vertrouwen in zijn kart laat stappen."

Zie ook: