Sport

'Vitesse was in 2022 alleen in Europa sterk'

Vitesse faalde opzichtig
Vitesse faalde opzichtig © ANP
TILBURG - Vitesse-trainer Thomas Letsch was niet mild voor zijn ploeg na de wanprestatie tegen hekkensluiter Willem II. De Arnhemmers verloren met 1-0 en zakten ook flink door de ondergrens.
"Er gebeurde precies wat niet mocht gebeuren", fulmineerde de Duitse trainer. "We wisten dat het er hier heet aan toe zou gaan. En wij maakten fouten en nodigden ze uit om de 1-0 te maken. Daarna hebben we achter de tegenstander aangelopen. De eerste helft creëerden we nog wel iets, maar na rust hadden we niet eens meer echte kansen. De tegenstander wilde de drie punten meer dan wij. Zeer teleurstellend."
Vitesse zakt diep door de ondergrens
"Het heeft weinig te maken met kwaliteit, want kijk maar wat wij dit seizoen al hebben laten zien. Al is het in 2022, behoudens de wedstrijden in Europa, niet best allemaal. We moeten hier snel uitkomen. Ik zeg niet dat de spelers niet wilden, maar we maakten weer eens verkeerde beslissingen. En in een fase na rust werden we afgetroefd op strijdlust. We moeten ons afvragen of we ons wel goed hebben voorbereid. En iedere speler moet zich afvragen of we wel genoeg hebben gebracht."
Riechedly Bazoer vond vooral de start dramatisch. "Willem II vecht voor leven of dood. Je weet dat het publiek hier tekeer gaat en dat het gaat stormen. En dan krijgen we meteen dat tegendoelpunt. En bij ons was de laatste pass vaak niet goed, zeker niet in de red zone bij hun in de zestien."
Riechedly Bazoer probeerde van alles
Riechedly Bazoer probeerde van alles © Charlie Bontius
Bazoer probeerde het vuurtje nog op te stoken met felle duels en provocaties. "Ik probeer honderd procent te geven, elk duel. We hadden strijd nodig, want Willem II wint meestal op strijd. Maar wij deden dat in het begin vooral niet. En zij wel met die voorsprong en het publiek erachter."
Het halen van de play-offs om Europees voetbal is nog niet zeker. "We zijn als ploeg niet in goeden doen. We hebben wel gewonnen van Cambuur, maar we moeten snel het goede gevoel terugkrijgen. En snel die play-offs veilig stellen. Daar moet iedereen op en top zijn om die play-offs ook te winnen."
Thomas Letsch is niet bepaald blij
Thomas Letsch is niet bepaald blij © Omroep Gelderland
Dat beaamt Letsch. "Het moet echt snel veranderen. Anders wordt het lastig met de play-offs. Als we zo spelen in de play-offs, hebben we geen schijn van kans. De play-offs hebben alleen zin, als je ze ook wint. Maar dan moeten we wel wat anders laten zien dan vandaag."