Sport

De Graafschap grijpt strohalm, maar blijft afhankelijk van andere ploegen

De spelers van De Graafschap in Helmond
De spelers van De Graafschap in Helmond © Omroep Gelderland
HELMOND - De Graafschap won met 4-0 uit tegen Helmond Sport, maar blijft afhankelijk van misstappen van andere clubs om alsnog de play-offs om promotie te halen.
De Doetinchemmers staan negende en als Almere City de laatste periodetitel pakt, volstaat die plek niet voor de play-offs. Daarop heeft De Graafschap zelf geen enkele invloed. Wel zou De Graafschap nummer acht NAC nog voorbij kunnen gaan. Die ploeg verloor verrassend en de achterstand is slechts een punt.
De Graafschap wint, maar heeft nog niks
Doelman Hidde Jurjus ziet het nog wel zitten. "Ik denk dat wij plek acht moeten halen en dan doorstoten. Alles kan nog op z'n plek vallen. Als dat niet zo is, moet je elkaar aankijken dat je er in ieder geval alles aan hebt gedaan. We moeten de komende twee wedstrijden winnen. Als je dat niet doet, ga je niet met het goede gevoel die play-offs in, als je dat al redt."

Eigen talenten

De Achterhoeker genoot van de zege en het sterke spel van enkele jonge talenten. "Ze deden het hartstikke goed. Ze zijn fris en vrij. Een goede ontwikkeling. Ik vind dat als de linksbuiten uitvalt, dan moet de linksbuiten die erachter zit erin en dan maakt het niet uit of dat een jongen van achttien is."
Het grote talent Basar Önal
Het grote talent Basar Önal © Omroep Gelderland
Zo kreeg ook Basar Önal een kans als invaller. En hij scoorde zelfs. "Ik heb zelf ook wel genoten. Ik kreeg de bal van Julian Lelieveld en ik dribbel de zestien in. Ik wilde eerst voorgeven, maar de verdediger stapte niet uit. Dus ik dacht, ik haal gewoon aan en dan gaat-ie erin. Fantastisch."

Play-offs halen

"Ik denk dat ik wel een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik kan spits spelen, maar ook op de vleugel, links of rechts. Ik ben vooral snel, een goede dribbel en ik kan scoren. We moeten nu doorzetten en winnen van Jong PSV en Jong Ajax. Als we nu nog play-offs halen, kunnen we winnen en naar de eredivisie, na zo'n moeizaam seizoen."