Sport

Zes minuten voetbal vliegen voorbij: 'In de training voelde het langer'

Vitesse kan niet meer stunten tegen Sparta.
Vitesse kan niet meer stunten tegen Sparta. © Broer van den Boom/Orange Pictures
ARNHEM - Voor je goed en wel op je stoel zat, was de wedstrijd alweer voorbij. Vitesse en Sparta speelden het restant (zes minuten) van de wedstrijd van maart uit, toen hij gestaakt werd wegens ongeregeldheden. "In de training duurden de zes minuten langer voor mijn gevoel", zegt trainer Thomas Letsch.
Aanvoerder Danilho Doekhi stapt weinig bezweet van het veld. "Ik twijfel ook of ik moet douchen", lacht hij. "Dit was een hele bijzondere belevenis. Het was supergek. Deze wedstrijd ging heel snel voorbij. Normaal gesproken kom je nu net in de wedstrijd en nu is het weer voorbij. Je hebt je shirt wel aan, maar het was wel heel kort."
Trainer Thomas Letsch ervoer hetzelfde. "In de training voelden die zes minuten veel langer aan dan vandaag. Voor mijn gevoel speelden we nu maar drie à vier minuten."
Bekijk hier de reacties na zes minuten voetbal:
De reacties na zes minuten voetbal

Geen mirakel

De aanvoerder van Vitesse hoopte wel dat zijn ploeg nog een doelpunt kon maken, maar dat ging niet. "Je bereidt je daar wel zo goed mogelijk op voor. Maar helaas mocht het niet zo zijn."
Trainer Thomas Letsch baalt daar niet heel hard van. "We hebben de wedstrijd niet vandaag verloren, maar in maart." We wisten dat de kans niet groot was dat we zouden scoren, want er is ook een tegenstander."
Want om te scoren moet je wel de bal hebben. "De keeper van Sparta hield bijvoorbeeld de bal al 45 seconden in zijn handen en de bal lag ook nog 15 seconden bij hem op de grond. De helft van de tijd heb je geen grip op de bal, dan wordt het heel lastig. Helaas konden wij niet zorgen voor een mirakel vandaag, hoewel we daar ons serieus op hadden voorbereid."
Zie ook: