Sport

Vitesse staat onder druk na slechte reeks

Sondre Tronstad.
Sondre Tronstad. © ANP
ARNHEM - Van de laatste negen wedstrijden in de competitie won Vitesse er slechts twee. Er werden ook maar acht punten gepakt na de winterstop. De Arnhemse ploeg staat dus onder druk, maar grote veranderingen zitten er niet aan te komen. De overtuiging in het huidige voetbalplan is er nog steeds.
De spelers en de staf bij Vitesse laten zich niks aanpraten. "Iedereen zegt nu: je moet iets anders gaan doen. Maar wij weten heel goed dat we een heel goed team zijn en dat we bij ons plan moeten blijven. Dan gaat het vanzelf beter", vertelt de Noor Sondre Tronstad.
Kijk hier naar de verklaringen van Tronstad en Letsch waarom het zo slecht gaat:
Vitesse staat onder druk na slechte serie
En ook trainer Thomas Letsch wil daar niet aan. "We kunnen altijd dingen veranderen, zowel tactisch als qua poppetjes. Maar dat gaat dan om kleine dingen. Onze basis staat. We moeten het alleen beter uitvoeren."

Te weinig scoren

Volgens de Duitse trainer en Tronstad is het probleem van Vitesse wel duidelijk. "We scoren niet en we verdedigen niet goed", zegt de Noorse middenvelder. "De tegenstanders scoren soms uit één kans wel. Als wij nu eens als eerste scoren, is het misschien voor ons ook makkelijker om de tweede en derde treffer te maken. Dan is het misschien ook makkelijker om onze vorm uit de eerste seizoenshelft terug te vinden."
Letsch vult Tronstad aan. "Verdedigen is misschien niet eens ons grootste probleem. Maar we moeten moediger zijn. We moeten er vanaf het begin staan, naar voren voetballen en veel moediger optreden. We moeten vaker in het strafschopgebied van de tegenstander komen en de kansen afmaken."

Weer zes treffers?

En als je aan kansen afmaken denkt, denken ze bij Vitesse terug aan de uitwedstrijd in Leeuwarden. Daar scoorde Vitesse zes keer in een 6-1 overwinning.
Tronstad scoorde daar twee keer. "Dat zijn mooie herinneringen. Dat moeten we nu weer doen. Alleen zitten we nu in een moeilijkere periode dan toen."
Maar juist tegen dit soort tegenstanders is er wel de kans om aan te vallen, weet trainer Letsch. "We hebben veel te weinig punten gepakt, dat kunnen we niet goedpraten. Maar nu komt er een serie met tegenstanders waarvan we kunnen winnen. Het is aan ons om die slechte serie snel om te buigen."