Sport

Boek van overleden journalist is er eindelijk: 'We denken allemaal aan Danny'

De zoons van Danny van den Broek nemen het boek in ontvangst.
De zoons van Danny van den Broek nemen het boek in ontvangst. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het was de dag van Eric Meijers, maar nog meer van Danny van den Broek. Zijn boek 'Van kroonprins tot kutkeeper' is gepresenteerd bij dagblad De Gelderlander.
Een opmerkelijke plek voor de presentatie, want in de documentaire over Achilles'29 noemt Meijers De Gelderlander nog 'kutkrant'. De Nijmeegse voetbaltrainer relativeert dat jaren later. "Ik heb mij in alle emotie toen heel expliciet uitgesproken, maar ik ben al veertig jaar abonnee. Ik begin de dag graag op een ouderwetse manier met de krant."
Kijk naar de presentatie van het boek van journalist Danny van den Broek over trainer Eric Meijers:
Danny wordt node gemist bij de krant
De hoofdreden voor de locatie is dat auteur Danny van den Broek voor De Gelderlander schreef. Op zijn sterfdag verscheen het boek. Hij wordt nog node gemist bij de krant. "Hij stond bij ons bekend als de meest kleurrijke journalist", vertelt hoofdredacteur Joris Gerritsen. "Hij is een jaar en een dag geleden overleden, we missen hem nog elke dag. Dit is een eerbetoon aan hem en zijn nalatenschap. Ik vind het een eer dat dit bij ons kan plaatsvinden."
Als Meijers terugdenkt aan Danny, schiet de Nijmeegse trainer even vol. "Ik vond dat we dit boek moesten maken voor hem. Je kent elkaar door en door. Het was altijd lachen, een geweldige verhalenverteller en een hele aimabele man."