Sport

De Graafschap delft het onderspit in Volendam

Teleurstelling bij De Graafschap.
Teleurstelling bij De Graafschap. © Orange Pictures
VOLENDAM - De Graafschap is in Volendam tegen een nederlaag aangelopen. De thuisploeg had al zes wedstrijden op rij niet gewonnen, maar tegen de Superboeren werd het 3-1.
De Superboeren begonnen sterk aan het duel, al in de tweede minuut belandde een schot van Jesse Schuurman op de paal. Maar het was FC Volendam dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Ted van de Pavert greep niet in bij een ingooi, waarna Robert Mühren alleen af kon op Hidde Jurjus. De topscorer van Volendam faalde niet en maakte zijn 25ste van het seizoen.
Doelman Hidde Jurjus incasseerde drie goals.
Doelman Hidde Jurjus incasseerde drie goals. © Orange Pictures
De Graafschap rechtte zijn rug en stond al snel op gelijke hoogte. Een lange bal van achteruit werd licht aangeraakt door Jonathan Opoku en belandde voor de voeten van Mees Kaandorp. De rechtsbuiten nam de bal in één keer op de wreef: 1-1.

Voormalig Superboer scoort

In de tweede helft keek De Graafschap al snel weer tegen een achterstand aan. Uitgerekend oud-Superboer Daryl van Mieghem tikte een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal binnen.
In het restant van de wedstrijd gingen de Superboeren op jacht naar de gelijkmaker. Dat leverde heel veel corners op, maar geen doelpunten. Ook invallers Sam Hendriks en Danzell Gravenberch konden het verschil niet maken. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-1 voor Volendam door een doelpunt van Koen Blommestijn.
Lees hieronder het liveblog terug: