Sport

NEC wil naar de play-offs, maar het is in Nijmegen vooral 'mogen'

NEC gaat nog vol voor de play-offs de komende weken.
NEC gaat nog vol voor de play-offs de komende weken. © Orange Pictures
NIJMEGEN - Zonder grote druk maakt NEC zich op voor misschien wel een sensatie van dit seizoen. De Nijmeegse club speelde zich al veilig. Nu hopen ze in Nijmegen op de play-offs om Europees voetbal. Zaterdag wacht echter het sterke FC Twente.
Nog meer dan NEC gelden de Tukkers als de grote verrassing van deze jaargang in de eredivisie. Twente deelt met AZ de vierde plek en heeft als doel rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Het verschil met NEC is momenteel twintig punten. Maar ook de selectie van Rogier Meijer draait als promovendus een uitstekend seizoen.

Moeilijker programma

"We staan één puntje achter op FC Groningen. Die achtste plek van Groningen betekent play-offs en daar hopen we op. Het wordt zwaar want we hebben een moeilijker programma dan de rest", vindt Lasse Schöne. "Maar ze zijn nog niet van ons af", lacht de Deen strijdbaar.
Bij NEC keert Bart van Rooij terug in de selectie. Hij ontbrak tegen SC Cambuur waar de Nijmeegse club vorige week zondag met 2-1 won dankzij een geweldige goal van Javier Vet. Van Rooij trainde de afgelopen dagen weer mee. De vaste rechtsback keert vanzelfsprekend terug in de basis.
Meijer hield in de wedstrijd tegen Cambuur Wilfried Bony op de bank. "Hij zal morgen niet starten, maar wel aan spelen toekomen. We zullen zien hoe lang dat zal zijn", wilde de trainer uit Doetinchem alvast kwijt over de Ivoriaan.

Degradatiedruk

NEC mist in een volle Goffert zaterdagavond Ilias Bronkhorst. De verdediger is ziek. Ook Edgar Barreto en Dirk Proper zijn niet fit genoeg om te spelen. Bij een overwinning op Twente, dat niet kan beschikken over de geschorste spits Ricky van Wolfswinkel, doet NEC hele goede zaken in de race om de play-offs.
Meijer oogde ontspannen na de korte training op donderdag. "Spelen tegen degradatie zorgt voor veel meer druk. Dat is totaal anders dat dit. We hebben ook een veel mindere fase gehad, maar we hebben toch steeds onze punten gepakt. Wat betreft de play-offs is het nu inderdaad vooral mogen voor ons, maar we willen het natuurlijk wel heel graag."

Uitfans welkom

NEC speelt zaterdag voor een vol stadion, omdat er in de Goffert ook weer uitfans welkom zijn. Dat was voor het laatst in oktober toen het onderste deel van het bezoekersvak instortte na afloop van de derby tegen Vitesse. De tribune is nu weer veilig bevonden.
Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst, Van Rooij, Márquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Bruijn, Mattsson; Tavsan, Akman, Okita