Sport

Lappenmand Vitesse steeds voller, Wittek ontbreekt met schouderblessure

Wittek mist de wedstrijd tegen Cambuur.
Wittek mist de wedstrijd tegen Cambuur. © Orange Pictures
ARNHEM - De lappenmand bij het al zwalkende Vitesse groeit. Nadat vorige week tegen AZ al enkele spelers ontbraken met blessures, komt daar nu weer Maximilian Wittek bij. En dat voor een wedstrijd tegen Cambuur 'die gewonnen moet worden', stelt trainer Thomas Letsch.
Afgelopen week werd al duidelijk dat middenvelder Yann Gboho geopereerd werd. Daardoor ligt hij er voor langere tijd uit bij de Arnhemse club. "Mogelijk hebben we hem pas in de play-offs weer terug. Eerder is niet realistisch", aldus de Duitse trainer.
Daarnaast ontbreekt ook Baden Frederiksen nog. Hij heeft last van zijn enkel en kan nog niet eens joggen. "Ook dat duurt dus nog wel even." En van de week kwam daar de nieuwste tegenvaller nog bij.
"Maximilian Wittek heeft een blessure aan zijn schouder opgelopen in de training. Hoe erg dat precies is, moeten we nog uitzoeken. Hij is al in het ziekenhuis geweest voor checks, maar we weten nog niet of hij ook geopereerd moet worden. Of het voor hem einde seizoen is, is nog niet duidelijk. Ik hoop het niet natuurlijk", vertelt Letsch.

Manhoef of Vroegh?

De logische vervanger van Maximilian Wittek is Million Manhoef, zo erkent de Duitser vrijdag. Maar Letsch denkt ook aan het opstellen van een middenvelder op de linksbackpositie, bijvoorbeeld Patrick Vroegh.
Thomas Letsch voor Vitesse-Cambuur.
Thomas Letsch voor Vitesse-Cambuur. © Omroep Gelderland
Wie er ook speelt, Vitesse moet weer eens winnen, zo stelt de trainer. Vitesse behaalde uit negen wedstrijden na de winterstop maar acht punten. Er werd slechts twee keer gewonnen. "We moeten het inderdaad niet mooier maken dan het is. We halen veel te weinig punten. Het is niet genoeg voor ons om twee keer goed te spelen tegen Feyenoord in het seizoen. We spelen nu tegen clubs waar we zeker van moeten kunnen winnen. Dat moet dan ook maar gebeuren."

Moediger zijn?

Letsch wil niet zeggen of hij veel gaat veranderen. "We proberen altijd wat te veranderen. Maar ik denk niet dat we te grote veranderingen moeten doen. We moeten vooral moediger zijn en meer kansen creëren. En ze ook maken, want andere ploegen zijn duidelijk effectiever dan wij."
"We moeten moediger zijn, meer kansen creëren en meer scoren. We moeten de doelpunten ook echt maken. Andere ploegen zijn duidelijk effectiever dan wij. We moeten het niet mooier zeggen dan het is, veel te weinig punten. Het is niet genoeg om twee keer goed te spelen tegen Feyenoord. We moeten nu tegen ploegen die we zeker kunnen winnen. Ik denk niet dat we grote veranderingen moeten doen.
Vermoedelijke opstelling: Houwen, Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Tronstad, Domgjoni, Bero, Manhoef; Grbic en Openda.