Sport

NEC hoopt zaterdag weer fans in het uitvak te ontvangen

De ingezakte tribune na NEC-Vitesse.
De ingezakte tribune na NEC-Vitesse. © ANP
NIJMEGEN - NEC verwacht zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente voor het eerst sinds half oktober weer supporters van de bezoekende club te kunnen ontvangen in het uitvak.
Het onderste betonnen tribunedeel van dat vak zakte op 17 oktober direct na de verloren derby tegen Vitesse (0-1) in, onder het gewicht van de hossende fans uit Arnhem. NEC heeft daarna een groot deel van de tribunes in het Goffertstadion laten verstevigen.
De werkzaamheden aan het uitvak achter één van de doelen zijn bijna afgerond. Vrijdag volgt dan een laatste veiligheidscheck, waarna een definitief besluit wordt genomen over het toelaten van bezoekers.
FC Twente heeft in de voorverkoop alle 420 beschikbare kaarten verkocht. De fans van de nummer 5 van de eredivisie weten echter pas vrijdag aan het einde van de middag of ze een dag later welkom zijn in Nijmegen.
Bij het inzakken van de tribune vielen geen gewonden. NEC moest het stadion daarna geruime tijd gesloten houden voor publiek. Pas in februari mocht de club weer bezoekers ontvangen.