Sport

Vitesse koestert rustperiode: Wittek trouwt en is vrij in het hoofd

Maxi Wittek.
Maxi Wittek. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bijna twee weken rust, zonder wedstrijd, het lijkt ongekende luxe voor Vitesse in een seizoen waar de ploeg al meer dan 40 wedstrijden speelde. En dus werd deze rustperiode ook volop benut met het oog op het halen van de play-offs.
"Het was onze eerste week na 44 wedstrijden waarin we de tijd hadden om tot rust te komen. In de eerste week hebben we dan ook gewoon plezier gemaakt en het hoofd leeggemaakt. We deden spelletjes, toernooitjes, schieten op doel. Het moet dan ook een spel van plezier zijn. Pas deze week hebben we gewerkt aan onze basisprincipes die ons sterk maken. En de laatste dagen hebben we ons voorbereid op AZ", zo legt trainer Thomas Letsch uit.
Kijk hier naar de gelukkige Maximilian Wittek:
Wittek trouwt en is vrij in het hoofd
Voor linksback Maximilian Wittek waren het prachtige vrije dagen. Hij besloot in het huwelijksbootje te stappen. "Dat was prachtig. Er zijn dingen belangrijker in het leven dan voetbal en daar hoort dit bij. Hier moest ik wel van genieten. Iedereen die belangrijk is in ons leven, was erbij. Ik was nu drieëneenhalf jaar samen met mijn vriendin, dus dit was de volgende stap in ons leven. Dat hebben we dus goed kunnen vieren. Het was fijn om daar een paar dagen vrij voor te kunnen zijn."

Zelfvertrouwen

En dus kan Wittek, maar ook de rest, wat meer ontspannen toewerken naar het laatste blok van de competitie. Een blok waarin Vitesse eigenlijk weinig meer te vrezen heeft met het oog op het halen van de play-offs. De wedstrijden zijn er dus misschien wel om een beetje vertrouwen op te doen, want in de competitie gaat het nog allerminst van harte. Al is de Duitse trainer het daar niet mee eens.
"Ik denk niet dat wij zelfvertrouwen op hoeven te doen. Dit seizoen gaat inderdaad met ups en downs, maar er is genoeg zelfvertrouwen. Dat hebben we vaak genoeg laten zien. Maar ons probleem is dat we te wisselvallig zijn. Maar nu we de tijd hebben is het belangrijk om ons te focussen op de competitie. Het was dus goed om even rust te hebben voordat we aan weer een nieuwe periode beginnen."

'We kunnen frisser zijn'

Maxi Wittek denkt dat Vitesse nu ook beter voor de dag kan komen, nu de ploeg alleen nog voor de compeitite strijdt. "Toen we de Europese wedstrijden hadden, konden we moeilijk aan andere zaken werken. We hadden telkens maar een dag om ons voor te bereiden. Nu kunnen we onze trainingsweken toch echt beter benutten. We moeten nu echt frisser kunnen zijn en ons beter kunnen voorbereiden op de wedstrijden. We moeten de laatste 7 wedstrijden op ons best uitvoeren en een goede uitgangspositie creëren voor de play-offs."