Sport

De Graafschap pakt in Eindhoven eindelijk weer eens een overwinning

Er kon bij De Graafschap eindelijk weer eens gejuicht worden.
Er kon bij De Graafschap eindelijk weer eens gejuicht worden. © Omroep Gelderland
EINDHOVEN - De Graafschap heeft vrijdagavond voor het eerst in zeven wedstrijden tijd weer eens een overwinning geboekt. In Eindhoven, tegen de plaatselijke FC, werd het 1-2.
Eigenlijk begonnen de Superboeren al beter aan het duel dan de thuisploeg. Hoewel er weinig echte grote kansen waren, was De Graafschap continu in de aanval en werd er veel energie in de duels gestopt. Daarmee liet de ploeg zien wel degelijk wat meer te kunnen dan het de laatste weken liet zien op het voetbalveld.
Bekijk hier de blijdschap bij Neghli en Vreman na afloop:
Neghli blij met overwinning en speeltijd bij De Graafschap
Toch duurde het nog even voor de eerste goal werd gemaakt. Sam Hendriks kreeg een grote kans, maar schoot in de handen van oud-Graafschap-doelman Nigel Bertrams. Maar niet veel later was het wel raak. Camiel Neghli kreeg veel te veel ruimte aan de linkerkant en kon de bal in de korte hoek schuiven.
De Graafschap komt op voorsprong in Eindhoven.
De Graafschap komt op voorsprong in Eindhoven. © Omroep Gelderland
Daarna kregen de Doetinchemmers wel een tegenvaller te verwerken. Ted van de Pavert raakte geblesseerd en moest na een half uur het veld al verlaten, hij werd vervangen door Roland Baas.
Van de Pavert valt uit bij De Graafschap.
Van de Pavert valt uit bij De Graafschap. © Omroep Gelderland
Toch kon er daarna weer gelachen worden. Uit een hoekschop kreeg Mees Kaandorp de bal voor zijn voeten. Kaandorp haalde uit en via een Eindhoven-been belandde de bal ook nu in de korte hoek: 0-2.

Spanning terug

Na de rust ging De Graafschap door, op zoek naar de derde treffer. Jasper van Heertum was daar dichtbij toen hij uit een vrije trap de bal hard op de lat volleerde. Maar daardoor bleef de marge op twee.
Het verschil werd na ongeveer een uur spelen wel kleiner. FC Eindhoven zette aan en een voorzet op het hoofd van Jens van Son betekende de 1-2. Het werd daardoor weer even billenknijpen voor de Superboeren.
Hidde Jurjus kan de 1-2 niet voorkomen.
Hidde Jurjus kan de 1-2 niet voorkomen. © Omroep Gelderland
Hidde Jurjus voorkwam als doelman van De Graafschap ook de 2-2 van FC Eindhoven. Jort van der Sande probeerde van dichtbij binnen te tikken, maar er kwam een uitstekende reflex van de Achterhoeker aan te pas om de bal te keren.
Daarna was het vooral verdedigen geblazen. Eindhoven drong meer en meer aan, maar de muur van De Graafschap was prima in orde deze avond. En daardoor wist de ploeg de overwinning over de streep te trekken en werd er voor het eerst in zeven wedstrijden weer gewonnen.